Ne düşünüyorsunuz?

• Seviyorum

Oy: 5 35,7%
  • Sevmiyorum

Oy: 9 64,3%

• Oy verenlerin toplamı
    14
Kararsızım. Sevdiğim güzel tarafları da var gerçekten sinir bozan kötü tarafları da.

Daha sol tandanslı olan kısım yabancılara karşı daha uyumlu, daha sabırlı ve bariz şekilde daha az ukalalar. Gündelik sohbet etme konusunda özellikle dili yeni yeni konuşmaya çalıştığım 10 yıl öncesinde en çok şey öğrendiğim kesim bunlar oldu. Fransızcayı iyi konuşamadığım dönemde arkalarını dönüp gitmediler, kötü telaffuzum olduğunda anlayamadıkları zaman da çekip gitmek yerine iletişim kurmamın orta yolunu buldular. Bu kısımdakilerin çocuklarının da genellikle dünya görüşü daha geniş oluyor. Yabancı dilde konuşma konusunda "biraz daha" ılımlılar, konuştuğunuz diğer dili iyi bilmiyorlarsa bile en azından muhatap olup konuşamadıklarını belli ediyorlar. Politik açıdan çok katılar, politik bir tartışmaya girmeyin.

Milliyetçi olan kısım için kullanacağım kelime ukala değil küstah olurdu, kolay sinirlenmeyen benim için bile ilk birkaç dakikadan sonra muhatap olmak çok zor. Fransızca konuşurken telaffuzunuzu mu beğenmediler? İyi ihtimalle konuşmayı bırakırlar, konuşmaya mecbur değillerse çeker giderler. İş konusunda bir anlaşmazlığa mı düştünüz? Asla hatasını kabul etmeyen biriyle abartmıyorum saatler süren tartışmaya girersiniz. Bir yabancı olduğunuz için dediklerinizi çoğu zaman ciddiye bile almazlar, sözleşmeyi önlerine koyana kadar da yanlış olduğunu bile bile inatlarından vazgeçmezler.

Yaşamak ister miyim? Hayır ama yaşamam gerekse kabul edebileceğim 2 yer var. Hareketli yaşam için Nice, huzurlu yaşam için Annecy güzel yerler.

Kızlarından uzak durun. :D

Kararsızım. Sevdiğim güzel tarafları da var gerçekten sinir bozan kötü tarafları da.

Daha sol tandanslı olan kısım yabancılara karşı daha uyumlu, daha sabırlı ve bariz şekilde daha az ukalalar. Gündelik sohbet etme konusunda özellikle dili yeni yeni konuşmaya çalıştığım 10 yıl öncesinde en çok şey öğrendiğim kesim bunlar oldu. Fransızcayı iyi konuşamadığım dönemde arkalarını dönüp gitmediler, kötü telaffuzum olduğunda anlayamadıkları zaman da çekip gitmek yerine iletişim kurmamın orta yolunu buldular. Bu kısımdakilerin çocuklarının da genellikle dünya görüşü daha geniş oluyor. Yabancı dilde konuşma konusunda "biraz daha" ılımlılar, konuştuğunuz diğer dili iyi bilmiyorlarsa bile en azından muhatap olup konuşamadıklarını belli ediyorlar. Politik açıdan çok katılar, politik bir tartışmaya girmeyin.

Milliyetçi olan kısım için kullanacağım kelime ukala değil küstah olurdu, kolay sinirlenmeyen benim için bile ilk birkaç dakikadan sonra muhatap olmak çok zor. Fransızca konuşurken telaffuzunuzu mu beğenmediler? İyi ihtimalle konuşmayı bırakırlar, konuşmaya mecbur değillerse çeker giderler. İş konusunda bir anlaşmazlığa mı düştünüz? Asla hatasını kabul etmeyen biriyle abartmıyorum saatler süren tartışmaya girersiniz. Bir yabancı olduğunuz için dediklerinizi çoğu zaman ciddiye bile almazlar, sözleşmeyi önlerine koyana kadar da yanlış olduğunu bile bile inatlarından vazgeçmezler.

Yaşamak ister miyim? Hayır ama yaşamam gerekse kabul edebileceğim 2 yer var. Hareketli yaşam için Nice, huzurlu yaşam için Annecy güzel yerler.
Fransa diyince aklıma kabalık, pis sokaklar, ırkçılık ve ayrımcılık geliyor. Aklımda iyi bir yanı canlanmıyor, hakkında hiçbir bilgim olmamasına rağmen. Siz Fransa konusuna hakim gibi duruyorsunuz, gerçekten böyle bir yer mi?

Fransa diyince aklıma kabalık, pis sokaklar, ırkçılık geliyor. Aklımda iyi bir yanı canlanmıyor, hakkında hiçbir bilgim olmamasına rağmen. Siz Fransa konusuna hakim gibi duruyorsunuz, gerçekten böyle bir yer mi?

Kalabalık: Dünya'nın en çok turist alan ülkesi Fransa, bilinen lokasyonlarda (Paris, Cote d'Azur, Lyon) kalabalık olması normal.

Pis sokaklar: Paris'in merkez bölgesi için (salyangoz şeklinde numaralandırılmış 20 mahallesi) genellikle doğru. En merkezi yerlerde bu sorun oluyor çünkü ülkede çok fazla grev oluyor, Paris ekstra olarak çok yoğun olduğundan hizmet yetişemeyebiliyor diye biliyorum. Dış bölgelerde böyle olmuyor, diğer şehirlerde de çok denk gelmedim.

Irkçılık: Bir kısmında ciddi olarak var ama muhatap olmaya başlayana kadar pek belli etmezler. Öyle olduklarını kabul de etmezler ama bariz şekilde kendilerini daha üst sınıf görürler. Sol tandanslı kısımda çok görmedim ama herkes aslında bazı konularda az da olsa ırkçıdır diye bir gerçek var. Yerine göre türü ve miktarı değişiyor sadece.

İyi tarafları: Gastronomi kalitesi çok yüksek, bizimle kıyas kabul etmez. Bazı bölgeleri çok güzel coğrafi özelliklere sahip. Dünya'nın en prestijli 5 şarap bölgesinden 2 tanesine sahip. Tarihlerini çok iyi korumuşlar o yüzden şehirleri gezerken İtalya kadar olmasa da otantik havasını hissediyorsunuz. Dünya'nın en iyi müzelerinden bazılarına sahipler. Kültür ve eğlence organizasyon çeşitliliği çok yüksek, sanatsal açıdan başarılılar.

Son düzenleme: