Fransızca nasıl öğrenilir?

Merhaba 9.sınıfta ek yabancı ders olarak Fransızca var. Ancak ingilizcem mükemmel olmasın rağmen anlayamıyorum (hoca Fransızca ile İngilizce kelimeleri benzer dedi). Kısaca Fransızca nasıl öğrenirim seviye sanırım A1.1'miş eğer zevkli giderse daha da ilerletmeyi planlıyorum.

Merhaba,

C2 seviyesinde Fransızca konuşabiliyorum. CLE gibi uygun bir kitap almanızı öneririm. Mümkün olduğunca okuma ve dinleme yapmalısınız. Konuşma pratiğini de aksatmamalısınız. Anlamadığınız yer olursa moralinizi bozmanıza gerek yok. Bir kelime bile öğrenmeniz faydalı olacaktır. Dili aktif olarak kullanınca aklınıza her şey yerleşir.

Fransızca seviyeniz, Fransızca dersleri anlayabilecek kadar iyi olana kadar İngilizce kanalları izleyebilirsiniz. Metroda giderken veya herhangi bir boş vaktinizde de Busuu ve Duolingo gibi uygulamalarla yolda yeni kelimeler öğrenebilirsiniz ama ana yönteminiz olmamalı. Hobi olarak düşünebilirsiniz.

Daha sonra Fransızca:

Fransızcanız belli bir seviyeye geldiğinde İngilizce ve Türkçe dillerine geçen kelimelerin Fransızca hâllerini gördüğünüzde doğrudan anlayabileceksiniz. Sürekli olarak çeviri yaparsanız anlam çıkaramazsınız.

Örnek:

Qu’est-ce que c’est que ça ?

Son düzenleme:
Üstteki arkadaş mükemmel açıklamış. Sadece pek kolay bir değil onu bilerek başla. İlk zorlandığın noktada pes etme, zor ama tatlı bir dil. Benim seviyem B2 ve ilk zamanlar çok zorlanmıştım ama ilerleyen zamanlarda daha rahat öğrenmeye başlıyorsun. Bonne Chance!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…