Konudan bağımsız olacak ama neden Korece öğrenmek istiyorsunuz?
Üniversite için düşünüyorum. Araştırıp karar verdim. Eğer bir sorun çıkmazsa orada okumayı düşünüyorum. Hükümet bursunu da denemeyi planlıyorum.

Komik bir şey olduğunu düşünmüyorum konuda. Bu emojilerin sebebi ne?

Korece Türkçe gibi sondan eklemeli yani agglutinatif bir dil olduğu için gramer konusunda ilerlemen rahat olacaktır. Kore kültür merkezleri var orada yardımcı oluyorlar dil kursu da var ve en önemlisi topık (korece yeterlilik sınavı) hazırlığı da yaparlar.

En önemli öğreniş biçimi kursla, Türkiye'de daha iyi şekilde öğrenebileceğin başka bir durum yok. Ama atladığın bir nokta var, Kore'de lisans eğitimi göreceksen eğitim dili İngilizce olan okullar, bölümler var. Bölümünü ona göre seçip İngilizce eğitim alıp okuduğun süre zarfında dil kursuna da girebilirsin.

Korece Türkçe gibi sondan eklemeli yani agglutinatif bir dil olduğu için gramer konusunda ilerlemen rahat olacaktır. Kore kültür merkezleri var orada yardımcı oluyorlar dil kursu da var ve en önemlisi topık (korece yeterlilik sınavı) hazırlığı da yaparlar.

En önemli öğreniş biçimi kursla, Türkiye'de daha iyi şekilde öğrenebileceğin başka bir durum yok. Ama atladığın bir nokta var, Kore'de lisans eğitimi göreceksen eğitim dili İngilizce olan okullar, bölümler var. Bölümünü ona göre seçip İngilizce eğitim alıp okuduğun süre zarfında dil kursuna da girebilirsin.
Şu anda zamanım varken dil kursu düşünmüyorum. Hem bir ton masraf falan olabilir. Zaten bu bir iki yıl çok dolu olmayacağım muhtemelen. Çok bir yapacağım yok. Hem arkadaş bulma açısından dezavantaj olabilir, sırf İngilizce öğrenmek için arkadaşlık kuracaklar olabilir. Ayrıca burs için de dil gerekliliği olacağını düşünüyorum. O zaman dediğiniz gibi bir kurslara da bakayım, teşekkürler.