Görkem Say
Üstün
Geçen günlerde abim için Lenovo model bir laptop satın aldık. Cihaz bugün geldi, abim de kurulumuna başlamış. Kendisi bilgisayarlardan az çok anlayan birisidir yani format atmayı, Windows ve sürücü kurmayı vs. bilir. Cihazı açmış ama touchpad sürücüsü olmadığı için kullanamamış. Kablolu bir fare takmış. Ardından kurulum ekranında cihazı internete bağlamadan masaüstüne geçmesine izin vermemiş ama Wi-Fi sürücüsü olmadığı için tıkanmış. Beni arayıp durumu anlattı, biraz internette araştırınca cihazı Audit modda yeniden başlattırıp masaüstü bilgisayarından indirdiği Wi-Fi sürücüsünü kurdurttum. Yalnız burada da şöyle bir sorun var. Aldığımız cihazda 2 adet USB-A, 2 adet USB-C portu var. USB-A'ların birisi fare, diğeri de Windows kurulumu için kullandığımız USB bellekle dolu. Wi-Fi sürücüsünü attığı USB bellek için evdeki Type-C HUB'i kullanmak zorunda kalmış. Ben en son 4-5 yıl önce Windows kullandım. O zamandan bile daha geriye gitmiş bu kurulum aşamaları. Yani evde kablolu fare, HUB veya ikinci bir bilgisayar olmayabilirdi. Tüm bunları geçtim cihazı bilgisayardan pek anlamayan birisi de almış olabilirdi. Basit bir kurulum ve masaüstüne erişim bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Microsoft'un bu kadar basit şeyleri çözmekle uğraşmayıp hala logo parlatmasına anlam veremiyorum.