Kuasar

Çalışkan
Yeni bir laptop aldım FreeDOS olarak daha Windows kurmadım. BIOS ekranında dikkatimi çeken şey birkaç dakikada bataryanın %5'ini tüketmiş olması ve işlemcinin BIOS'ta yazana göre 60 derecede çalışıyor olması. Elimle biraz arkadan kontrol ettiğimde de sıcak çalıştığını rahatlıkla hissedebiliyorum. Bir sorunu var mıdır ne yapılmalı eğer teknik bir sorun varsa iade de edebilirim Windows kurmadan. Laptop. Fikirlerinizi almak isterim. Optimize olmadığı için mi durum böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hafızam çok gariptir. Bazı şeyleri kolay unutabiliyorum. Ama nedense hafızam bir şeyi yazdı mı unutmuyorum. Örnek vereyim. Recep Baltaş'ın bu cevabını nereden hatırlıyorum anlamadım. Google'a yazdım ve buldum:
Öncelikle işlemcinin BIOS ekranında fazla isinmasi gayet normal bir durum. Bunun sebebi BIOS'ta işlemcinin güç tasarruf özelliklerini devrede olmaması. BIOS'tayken işlemci tam frekansta çalışıyor ve bu yüzden de Windows'a göre daha da yüksek sıcaklıklarda çıkabiliyor yani bunun gayet normal olduğunu söyleyebilirim.

Bunun sizin için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Bir işletim sistemi kurun ve tüm sürücüleri çalıştırın. Bu şekilde ısıları kontrol edin.

Hafızam çok gariptir. Bazı şeyleri kolay unutabiliyorum. Ama nedense hafızam bir şeyi yazdı mı unutmuyorum. Örnek vereyim. Recep Baltaş'ın bu cevabını nereden hatırlıyorum anlamadım. Google'a yazdım ve buldum:

Bunun sizin için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Bir işletim sistemi kurun ve tüm sürücüleri çalıştırın. Bu şekilde ısıları kontrol edin.
Teşekkürler