Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
AMD ekran kartından 5070 Ti'ye geçtim monitörden FreeSync açıp NVIDIA uygulamasından G-Sync açtığımda oyunlarda hala yırtılma oluyor. V-Sync açtığımda sadece yırtılma yok oluyor ama ben onu açmak istemiyorum yarattığı gecikme yüzünden.

Ekran görüntüsü 2025-04-13 105319.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
V-SYNC açmak istemiyorsanız oyun içi FPS'i monitörün yenileme hızına sabitleyip öyle oynayın, yırtılma azalacaktır.
Öyle kullanıyorum zaten ama yırtılma yatay bir biçimde oluyor. AMD de gelişmiş senk açıp sorunu çözüyordum.

RTSS'den FPS'yi sabitlememe rağmen bir de NV panelden hem FPS sabitleme hem de V-sync açınca sorun nihayet çözüldü. Oyundaki V-sync gecikmesi de yok sanırım çalışıyor artık.
V-SYNC açmak istemiyorsanız oyun içi FPS'i monitörün yenileme hızına sabitleyip öyle oynayın, yırtılma azalacaktır.
Öyle kullanıyorum zaten ama yırtılma yatay bir biçimde oluyor. AMD de gelişmiş senk açıp sorunu çözüyordum.

RTSS'den FPS'yi sabitlememe rağmen bir de NV panelden hem FPS sabitleme hem de V-sync açınca sorun nihayet çözüldü. Oyundaki V-sync gecikmesi de yok sanırım çalışıyor artık.

Son düzenleme:
Çözüm