Freesync premium monitör ile NVDIA ekran kartlarının uyumu Hz değeri kapsamında mı?

@SunseTTime Navite G-Sync modülü her zaman daha iyidir, G-Sync takık biri isen öyle alman daha mantıklı olur. Bir de oyun içi V-Sync önerilmiyor şu anda, NVCP V-Sync öneriliyor, yani control panelden v-sync aç, oyun içi kapalı olsun. Reflex olan oyunlarda da düşük gecikme modu-ultra alma, auto kalsın. Bir araştır, dediğim gibi kullanıldığını globalde göreceksin. Böyle daha iyi sonuç alınıyor muhtemelen. Düşük gecikme modunun olayı, V-Sync ile kombine çalışması, FPS sabitlemene gerek kalmadan 3-4 FPS daha aşağısını veriyor, bir de Reflex ile aynı mantık, gecikme düşürüyor.

@SunseTTime Bende bu arada 144 Hz panel var, ona rağmen hiç yırtılma göremiyorum. FPS 200 civarında hikaye oyunlarında, CS gibi oyunlarda da 700-800 bazen 1000. Gözün çok mu hassas acaba.

144 Hz üstü yırtılma görmen biraz ilginç geldi. Rahatsız edici düzeyde hiç denk gelmedim diyebilirim, fark edemedim yani ciddi anlamda.

@
Hocam gözüm hassas o ayrı bir konu. Malum stuttering sorunundan iki sene sonra anca kurtuldum. Daha yeni yeni test aşamasını geçip keyifle oyun oynuyorum. Fakat vsync gsync açık sabit 180fps ile aldığım akıcılığı ne sabit 200fps ile alabiliyorum ne de sınırsız FPS ile. Bu kadar fark etmesi de garip geliyor açıkçası. O yüzden sordum native gsync modülü yok ondan mı acaba diye. Yakın zamanda her ikisine dair de video çekip iletirim. Farkı anca öyle gösterebileceğim gibi duruyor.

Nvidia App'ten gecikme karşılaştırır mısın tek tek, öyle daha mantıklı olur. Oyun içi gecikmeyi MS cinsinden gösteriyor. Bu dediğim yöntemle, kendi şu anki kullandığın ve sınırsız FPS ile, hem iyi bir karşılaştırma olur. Asıl sorun o mu yoksa başka bir şey mi daha iyi anlaşılır aslında.

Gecikme sorunu hiç olmuyor. Sabit 180FPS vsync gsync açık oynarken 5.5 ms alıyorum. FPS sınırını kaldırırsam ya da yükseltirsem 2-3'lere iniyor ms. Her ikisi de makul değerler. Ama görüntüde ciddi fark oluşuyor. Bozulma oluyor diyebilirim.

Anladım, o zaman akıcılıktan kasıt gecikme değil, daha çok görüntünün pürüzsüz olması. Ben böyle bir şeye dediğim gibi denk gelmedim, sende neden bu denli fark oluyor bilmiyorum. Normalde 144 Hz üstü panellerde bu denli bozulmalar fark etmesi çok kolay değil, ya da nadir olur diyeyim. Ben kendim fark edemiyorum BF1 falan oynarken ya da CS tarzı oyunlar.

R6, starwars bf2, dying light --> vsync gsync on sabit 180 fps
resident evil villiage, dead by daylight --> vsync gsync on sabit 120 fps

Bu oyunlar bu şekilde kusursuz çalıştı hocam. Dediğim gibi fps sınırı kaldırırsam, ya da daha yüksek bir değere sabitlemeye kalkarsam (örneğin: 200 fps) yine görüntü bozulmaları baş gösteriyor.

BF1 --> vsync gsync on sabit 180 fps güzel fakat yukarıda saydığım oyunlar kadar kusursuz olmuyor. Sanki görüntüde ufak bozulmalar zaman zaman gözüm seçebiliyor. Buna tam bozulma da denemez. Garip bir şey o. Bunu da oyunun optimizasyonuna veriyorum artık.

CS2 --> Ben böyle bir şey görmedim. Görüntü rezalet hocam. FPS değeri sabitken bile frametime sürekli sık dalgalıydı. 5ms demesine aldanmamak lazım. R6 mesela dümdüz çizgi, bu sürekli dalgalı. Direkt sildim oynamadığım bir oyun zaten kanser olmaya gerek yok.

İşte ben bir şekilde oyunları stabil hale getirebiliyorum ondan yana sorun yok. Sadece başkaları FPS sınırı koymadan da akıcı oynayabiliyor ben neden yapamıyorum onu araştırıyorum şu an. Tahminimce monitör kaynaklı ama emin değilim.

Drive'a video yüklesem düzgün olan da kasıyormuş gibi görünecek. Belki Youtube'a yüklersem farkı gösterebilirim sizlere.

CS bozuk bir oyun baş edemezsin, oynama daha iyi, ben de sildim. Şu an sonuç itibariyle sen G-Sync açıyorsun ve oyun içersinden V-Sync açıyorsun doğru mu anladım? FPS limitliyor musun genel anlamda 3-4 altına, Reflex olan oyunlarda bunu zaten yapmana gerek olmamalı. Bu konu biraz karışık aslında ve birden fazla tarz var. Hepsi aynı kapıya çıkıyor diyebiliriz. @SunseTTime

Rainbow Six Siege ve Starwars BF2 oynuyorum aktif olarak. Gsync ve vsync açmak yeterli geliyor. Zaten FPS 180'e sabitleniyor. Harici olarak oyun içi refleks de açık. Durumun özeti bu hocam.

Rainbow Six Siege ve Starwars BF2 oynuyorum aktif olarak. Gsync ve vsync açmak yeterli geliyor. Zaten FPS 180'e sabitleniyor. Harici olarak oyun içi refleks de açık. Durumun özeti bu hocam.
Görüntü bu derece bozulması ilginç geldi, dediğin gibi rahatsız edici olmasa çok umursamazdın zaten. Bende dediğim gibi fark etmek zor, zaten görüntü çok iç içe geçerse direkt rahatsız oluyorsun.

Görüntü bu derece bozulması ilginç geldi, dediğin gibi rahatsız edici olmasa çok umursamazdın zaten. Bende dediğim gibi fark etmek zor, zaten görüntü çok iç içe geçerse direkt rahatsız oluyorsun.
Hocam malum benim arkadaş stuttering sorununu bile anlamamıştı. Eve geldi nerede tekleme dedi. Başka bir arkadaşın evine kasayı götürmüştüm hatırlarsınız. Adamın sistemi benden beter tekliyordu başta ben öyle deyince şaşırdı. Sonra benim sisteme onun ekran kartı rami takınca akıcılığı gördü o zaman demek istediğimi anladı. Yani bu tarz durumlar biraz göreceli. Benim şu an görüntü bozulması dediğim şey devede kulak olabilir. Sadece sabit fps vsync gsync oynamaya alıştıktan sonra o fps sınırını geri açamıyorsun. En azından benim sistem ve monitör bunu kabul edemiyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…