Rovildi

Başarılı
Bu normal mi ya? Garantiden güç kaynağı geldi açıyorum ses geliyor. Mail attım adamlara, kaçak gibi geliyor bana. Üst seviye sistemim var kalacağız ortada. Şaka gibi.

Video ektedir.

İşin aslından anlayan, elektrik/elektronik arkadaş var mı?

2 defa garantiye yollamıştım 3.de kesin iade isteyeceğim.

Hatta öneride alabilirim kaliteli kapasitörler kullanan güç kaynağı hangileridir diye.

FSP Hydro PTM Pro 1200W ATX 3.0

1715172422119.png

İlk olarak sorun EMI filtresinde meydana geliyor. İşaretlediğiniz yerde bobin, diyot ve MOV mevcut. PC açılıyor mu?

PC'yi açtım. Çok açık tutmadım yani kablolar birbirine mi değiyor diye söküp içeriye taşıdım sesin kaynağını bulabilmek için bu arkadaki ızgara durumunu görünce çıkardım kabloları adamları aradım.

Ayrıca belirtmemde fayda var daha önce konusunu açmıştım adamlar filtre ve fan kapasitörünü değiştirmiş .

1715176759148.webp

PC'yi açtım. Çok açık tutmadım yani kablolar birbirine mi değiyor diye söküp içeriye taşıdım sesin kaynağını bulabilmek için bu arkadaki ızgara durumunu görünce çıkardım kabloları adamları aradım.

Ayrıca belirtmemde fayda var daha önce konusunu açmıştım adamlar filtre ve fan kapasitörünü değiştirmiş .

1715176759148.webp

Güncelleme Mail geldi tam metni:

Video görüntüsünü paylaşmış olduğunuz mavi ışığın kaynağı, PSU’nun giriş katında bulunan aşırı akım koruma elemanıdır.Görevi ani yüksek akım gelmesi, yıldırım düşmesi gibi durumlarda gelen fazla akımı milisaniyeler mertebesinde kendi üzerinde emmek, içinde sönümlemektir.İlk açılışta ışık çıkarması normal olup, bir arıza durumu değildir.Malzemenin çalışma karakteristiği budur.

Bir diğer konu, açma kapama anahtarını kullanırken duyduğunuz cızırtı sesi.Anahtarı 1 – 0 konumuna getirirken anahtarı bekleterek değil, anlık hızlı bir şekilde aç kapa yapmanız durumunda cızırtılı ses ile karşılaşmayacaksınız.Konum değiştirirken anahtarı arada bekletince anahtarın içerisindeki kontaklar zarar görebilir, birbirine gerçek temas etmeme durumunda cızırtılı ses gelebilir.

Her iki konuyu bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

1715176842963.webp

Şüphe üzerine fan ve filtre kapasitörü mü? İyi de ne alaka anlamadım ki...

1715177113610.webp

Tam burada meydana geliyor problem. Bana MoV kaynaklı gibi geldi çalışma mantığından ötürü. Sağda gördüğünüz altın rengindeki devre elemanı.

O yerin net görünecek biçimde fotoğrafını atabilir misiniz? Çekimi yaparken flash kullanın. Sizde de coil whine'ı azaltmak için glue kullanılmış mı bir bakalım.

Şüphe üzerine fan ve filtre kapasitörü mü? İyi de ne alaka anlamadım ki...

Eki Görüntüle 44443

Tam burada meydana geliyor problem. Bana MoV kaynaklı gibi geldi çalışma mantığından ötürü. Sağda gördüğünüz altın rengindeki devre elemanı.

O yerin net görünecek biçimde fotoğrafını atabilir misiniz? Çekimi yaparken flash kullanın. Sizde de coil whine'ı azaltmak için glue kullanılmış mı bir bakalım.
Bende bilmiyorum en son şöyle bi ses kaydı aldım garantiye göndermeden fan sesi dışında arkadan üfleme gibi bi ses geliyor devamlı motor sesi gibi 10 sn yetiyor hiç kesilmiyor ses 10 dk almıştım kaydı.

3 adet görüntü alabildim ızgaradan ötürü odaklanamadı kamera

O taraf normal görünüyor. Kör değilsem coil whine için glue kullanılmamış, içini açıp oradaki elemanlarda bir kararma, çatlama var mı diye bakmak lazım. Gerçekleştiği yeri biliyoruz en azından.

EMI filtresi. Coil, diyot ve varistörün olduğu yer. Coil ve diyota yakın, varistöre uzak görünüyor. İçini açıp bakmamız, bakarken o kaçağı gözlemlememiz lazım. Şalteri kapatmadığınız zaman problem olmadan çalışıyorsa kullanmaya devam edin.

Bir de ilk paylaştığınız videoda şalteri çevirirken kapalı ve açık pozisyonun tam ortasına alıyorsunuz. Sürekli kapat-aç'a maruz kalıyor. Benzer bir şeyi lamba switchlerinde de gözlemlemiştim. Şalter kapalı ve açık arasında kalınca cızırtı sesi geliyor. @Andar Han da bir baksın.

Düzgün bir şekilde kapatıp açtığınızda problem olmuyorsa, kapat-aç yaparken arada bırakmayın. Varistörün orada olduğu için, çalışma mantığı gereği devreye giren koruma olabilir. Sürekli kapatıp açtığınız için koruma otomatik devreye giriyordur.

Son düzenleme:
İlk videoda kıvılcım, bobinin hemen altındaki zener diyotun orada meydana geliyor gibi geldi. Bir ihtimal; anahtarla oynamanız veya yarıda tutmanız, diyotun eşik voltajının aşılmamasına ve akımı geçirmemesine sebep oluyor olabilir. Sonrasında da yüksek akım sebebiyle, kıvılcım oluşuyordur. Açma kapama anahtarını tek seferde kullanmanız daha iyi olur. Bir de tek seferde açıp kapattığinızda bir problem oluyor mu?

O taraf normal görünüyor. Kör değilsem coil whine için glue kullanılmamış, içini açıp oradaki elemanlarda bir kararma, çatlama var mı diye bakmak lazım. Gerçekleştiği yeri biliyoruz en azından.

EMI filtresi. Coil, diyot ve varistörün olduğu yer. Coil ve diyota yakın, varistöre uzak görünüyor. İçini açıp bakmamız, bakarken o kaçağı gözlemlememiz lazım. Şalteri kapatmadığınız zaman problem olmadan çalışıyorsa kullanmaya devam edin.

Bir de ilk paylaştığınız videoda şalteri çevirirken kapalı ve açık pozisyonun tam ortasına alıyorsunuz. Sürekli kapat-aç'a maruz kalıyor. Benzer bir şeyi lamba switchlerinde de gözlemlemiştim. Şalter kapalı ve açık arasında kalınca cızırtı sesi geliyor. @Andar Han da bir baksın.

Düzgün bir şekilde kapatıp açtığınızda problem olmuyorsa, kapat-aç yaparken arada bırakmayın. Varistörün orada olduğu için, çalışma mantığı gereği devreye giren koruma olabilir. Sürekli kapatıp açtığınız için koruma otomatik devreye giriyordur.
Şimdi tekrardan topladım sistemi açtım o üfürme sesinin çoğu gitmiş.

İlk videoda kıvılcım, bobinin hemen altındaki zener diyotun orada meydana geliyor gibi geldi. Bir ihtimal; anahtarla oynamanız veya yarıda tutmanız, diyotun eşik voltajının aşılmamasına ve akımı geçirmemesine sebep oluyor olabilir. Sonrasında da yüksek akım sebebiyle, kıvılcım oluşuyordur. Açma kapama anahtarını tek seferde kullanmanız daha iyi olur. Bir de tek seferde açıp kapattığinızda bir problem oluyor mu?
Şöyle anlık açıp kapadığımda az bir şey ses geliyor.

Tek endişem uzun vadeli kullanımda içerideki bileşenlere zarar verir mi o kadar.