PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, şunu fark ettim ki FSR 4, 208 tane oyunda destekleniyor iken DLSS 4, 105 civarı oyunda destekleniyor. Bu AMD'nin daha iyi olduğunu gösterir mi? Ve acaba bunun sebebi nedir?

Son düzenleme:
Bu AMD'nin daha iyi olduğunu gösterir mi?
Göstermez. Sadece FSR'ın, DLSS'e kıyasla daha ulaşılabilir olduğunu gösterir.

FSR, genelde yazılım tabanlı bir çözümleme olduğu için oyun motorlarına entegre edilmesi genellikle daha az karmaşık. FSR 4'de genel bir değişim olmuştu, o istisna yazdığım durum için.

DLSS ise üst sürümlerinde Tensor çiplerinden yararlanıyor, biraz daha farklı işliyor süreç.

Başka bir makale yok ki hocam DLSS 4 destekli oyunların listesi yok yani.

Varmış, kusura bakmayın hocam, hemen değiştiriyorum linki @Gathering Wives

Bu attığınız makalede saydım yine aynı çıktı hocam 105 civarı oyun DLSS4 ve MFG destekli imiş ama normal DLSS bayağı oyunda var 300'den fazla

Hocam aradığınız şeye bağlı, MFG farklı Frame Generation farklı DLSS farklı şeyler, attığınız AMD'nin listesinde en altta yazdığı gibi yanında yıldız işareti olmayan oyunlar için AMD yazılımına girip oyundaki FSR'ı FSR4'e çeviriyorsunuz. Bu oyuna frame gen vs katmıyor sadece upscaling olan FSR'ı FSR4 olan versiyona çeviriyor. NVIDIA da bunu tüm DLSS destekli oyunlara yapabilirsiniz zaten. Ama bu oyuna frame gen katmaz.