Ekran kartım 9070 XT. Genelde tüm oyunlarda aynı sorun var. 100 FPS aldığım bir oyunda MFG açınca 160'lara geliyor, ama 100 FPS'teki akıcılık olmuyor nedense. Bu yüzden MFG kapalı oynuyorum. Bunu çözmenin bir yolu var mı acaba?
Ben bu olay yüzünden Lossless Scaling kullanmayı bırakmıştım, FPS'i güzel arttırıyor ama akıcılığı öldürüyor.

NVIDIA'i.

Ekran kartım 9070 XT. Genelde tüm oyunlarda aynı sorun var. 100 FPS aldığım bir oyunda MFG açınca 160'lara geliyor ama 100 FPS'teki akıcılık olmuyor nedense. Bu yüzden MFG kapalı oynuyorum. Bunu çözmenin bir yolu var mı acaba?

NVIDIA burada öne geçiyor işte. Performansından dolayı değil, yazılımı sayesinde. Ama YouTube'da çözüm tarzı bir videosunu izlemiştim bulabilirsem atarım. Deneyebilirsin.

Artı -2 Eksi
FSR FG akıcı hissettirse de gecikmesinden dolayı kimi senaryo da farklı hissettirebiliyor. Oynadığınız oyunlarda XeSS desteği varsa SDK 2.1.0 kurup XeSS FG denemenizi öneririm. RX 9070XT kullanarak Dying Light The Beast'de yaptığım testlere göre, FSR FG daha akıcı hissettiriyor ama gecikmeyi hissedecek kadar arttırıyor. XeSS FG ise, FSR'a nazaran biraz daha az akıcı hissettiriyor ama neredeyse hiç gecikme hissettirmiyor.

Bazı oyunlarda FPS yüksek olmasına rağmen kasma hissi yapıyor. TLOU'da bu sorunu yaşamıştım fakat LS ile kullandığımda gecikme artsada oyun yağ gibi oluyordu. Bir süre sonra da gecikmeye tam olarak alışıyorsun.

Çünkü Frame Generation artırırken aynı zamanda gecikmeni de artırıyor bir işe yaramıyor. Tüm Frame Generation teknoljileri aynıdır oyunun içinde Anti-Lag 2 desteği yoksa Frame Generation kullanmanızı asla tavsiye etmem. AL2 ile bir anlamı oluyor yoksa bir işe yaramaz.

Şu ayarları denemenizi oneririm: FG açık, Vsync açık, freesync açık, düşük gecikme açık, FSR quality.

NVDIA tarafında faydali olduğunu gördüm. Mantık şu hikayeli bir oyunda %1 Low değerin mesela 110 diyelim. Yapay kare ile %1 Low değerini monitor hertz değerine yaklastirmis olacaksın. Vsync de bunu destekleyecek.

Son düzenleme:
Öyle bir şey yok. Sistem özelliklerin ne? Temel FPS'in düşükse hiçbir işe yaramaz Frame Generation.
Lossless Scaling'i kullandığım vakit elimde 3050 vardı, Ryzen 5 5600 işlemcim. FPS'i çoğu zaman 48'e sabitleyip lossless'In ayarlarından x3 yaparak oynuyordum yine de arada bir gecikme gözüme batıyordu. Fazla olunca saldım.

Lossless Scaling'i kullandığım vakit elimde 3050 vardı, Ryzen 5 5600 işlemcim. FPS'i çoğu zaman 48'e sabitleyip lossless'In ayarlarından x3 yaparak oynuyordum yine de arada bir gecikme gözüme batıyordu. Fazla olunca saldım.
3x FG zaten önerilmiyor dostum, ayrıca Lossless Scaling’in iyi çalışabilmesi için minimum sabit 60 FPS almalı ve 2x modda kullanmalısın. Bu şekilde akıcı oluyor ve gecikme göze batmıyor. İnsanlar Lossless Scaling’i çok yanlış biliyor ve kullanıyor.