Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Oyun sürümü: FSX: Steam Edition

Merhaba. Günlerdir hatta haftalardır FSX'e PMDG B737-800NGX kurmaya çalışıyorum. 50 defa kurdum, 50 defa da silip 'bir daha yüklemeyeceğim' diye tövbe ettim ama bugün tekrar denedim. Şimdi oyunu da PMDG'yi de crack şekilde indirdim çünkü oyun 800 TL'nin üzerinde ve çok eski bir oyun. PMDG yani uçak eklentisi de zaten bir eklenti olduğu için ve artık satıştan kalktığı için crack olarak indirmek zorunda kaldım.

Setup dosyasıyla birlikte kurdum PMDG'yi ve crack .dll dosyasını da gerekli yere attım. Sonrasında SimConnect bağlantısı yapmadan bir girmeyi denedim oyuna, açıldı, uçak geldi ama kokpitteki hiçbir şey çalışmıyor (göstergeler, Switch'ler, yoke bile hareket etmiyor). Daha sonra SimConnect bağlantılarını yapıp denedim. Toplamda 3 adet vardı, hepsini yükledim. Sonra oyuna girdim, uçak geliyor ama kokpit çalışıyor mu göremeden oyun çöküyor.

Lütfen hâlâ FSX oynayan fosiller kaldı mı bilmiyorum bu forumda ama bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

1749340369999.webp

Uçak bu şekilde geliyor bu arada. Gördüğünüz gibi kokpitte hiçbir etkileşim yok ve göstergeler de kapalı. (Battery Switch'i de açamıyorum. Artı olarak arkadan motor sesi geliyor, yani F4'e tam gaz verdiğimde uçak gidiyor.)

"C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\PMDG\DLLs\PMDG_HUD_interface.dll" için etkinleştirme içeriği oluşturulamadı. Microsoft. FlightSimulator. SimConnect, processorArchitecture="X86",publicKeyToken="67C7C14424D61b5b",type="Win32",version="10.0.61259.0" Bağımlı Derlemesi bulunamadı. Lütfen ayrıntılı tanılama için sxstrace.exe programını kullanın.

"C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\PMDG_737NGX.dll" için etkinleştirme içeriği oluşturulamadı. "" adlı bildirim veya ilke dosyasında. Satırda hata var. Uygulama için gereken bir bileşen sürümü halen etkin olan bir başka bileşen sürümüyle çakışıyor. Çakışan bileşenler: Bileşen 1: C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.DLL. Bileşen 2: C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.DLL.

"C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\PMDG_737NGX.dll" için etkinleştirme içeriği oluşturulamadı. "" adlı bildirim veya ilke dosyasında. Satırda hata var. Uygulama için gereken bir bileşen sürümü halen etkin olan bir başka bileşen sürümüyle çakışıyor. Çakışan bileşenler: Bileşen 1: C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.DLL. Bileşen 2: C:\Microsoft Flight Simulator X - Steam Edition\gauges\Microsoft.FlightSimulator.SimConnect.DLL.

@Eren T., @Yılmaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar çözümü çok büyük uğraş sonucu buldum.

Öncelikle oyunun kurulu olduğu dizine girin ve şu yolu izleyin -> SDK\Core Utilities Kit\SimConnect SDK\LegacyInterfaces\FSX-XPACK
buradaki .msi ile biten dosyayı çift tıklayıp yüklüyoruz ve bu kadar. Sırf bu yüzden defalarca sil yükle yaptım bu lanet uçağı sadece bu dosyayı kurmamız gerekiyormuş.
Arkadaşlar çözümü çok büyük uğraş sonucu buldum.

Öncelikle oyunun kurulu olduğu dizine girin ve şu yolu izleyin -> SDK\Core Utilities Kit\SimConnect SDK\LegacyInterfaces\FSX-XPACK
buradaki .msi ile biten dosyayı çift tıklayıp yüklüyoruz ve bu kadar. Sırf bu yüzden defalarca sil yükle yaptım bu lanet uçağı sadece bu dosyayı kurmamız gerekiyormuş.

Çözüm