FTTH altyapı dönüşümü ve Açık Kapı başvurusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megby
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 656
  • Etiketler Etiketler
    altyapı ftth

megby

Uzman
2024 Kasım ayında bulunduğum bölgede yeni yapılan evlere FTTH altyapı ile 1000 Mbps hız verildiğini öğrendiğim zaman acaba aynı hizmetten ben de faydalanabilir miyim diye düşünüp araştırmaya başlamıştım. Burası küçük bir köy sayılır fakat sanırım (tam emin olmamakla beraber) baz istasyonunu beslemek adına fiber altyapı çekilmiş. TOKİ evleri olması da durumu etkiliyordur diye düşünüyorum. Soruma gelecek olursak hızlıca özet geçeceğim. 2024 Kasım ayında e-devlet üzerinden Açık Kapı uygulaması aracılığıyla ve BTK aracılığıyla talep oluşturmuştum. 2024 Kasım ayında aldığım ilk cevaplar şu şekildeydi:

Açık Kapı üzerinden aldığım cevap:
***** Bölge Türk Telekom Müdürlüğünün verdiği cevabı yazısında; 2024 Yılı yatırım planlamamız içerisinde dönüşüm planı dahilinde bulunmamaktadır. 2025 yılında tekrar değerlendirilmesi öngörülmektedir.

Açık Kapı Bürosu' na başvurduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

BTK Tüketici Şikayet Bildirim sisteminden aldığım cevap:
İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden yaralandığınız lokasyonda Fibernet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fibernet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır. Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır. Bununla birlikte söz konusu lokasyon için fiber altyapı dönüşüm çalışmalarının devam ettiği ancak çalışmaların tamamlanacağı net bir süre bilgisi iletilemeyeceğini üzülerek belirtmek isteriz. Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık. Saygılarımızla.

Burası toplu konutlar olduğu için yaklaşık 1000 hane bulunuyor yani altyapı çalışması yapmaları Türk Telekom'un ziyadesiyle işine yaşar. Bu cevapları ne kadar ezber olarak görsem de tekrar bir talep oluşturmak için yeni yıla girmeyi bekledim. 3 Ocak tarihinde Açık Kapı üzerinden yeni bir talep oluşturdum ve bu sefer daha anlaşılır şekilde FTTH altyapı dönüşümü yapılmasını istediğimi söyledim. Gelen cevap bu sefer şu şekilde oldu;

İyi Günler İlgili lokasyon 2025 yılı FTTH dönüşüm planları içerisinde olup, çalışmaların haziran ayı sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir.

Açık Kapı Bürosu'na başvurduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Bu cevabı aldıktan sonra mutlu olmadım desem yalan olur lakin merak ettiğim bir nokta var, o da şu: Bu bilgiyi baştan savmak için herkese mi söylüyorlar, güvenilirliği nedir acaba? Doğrulamanın bir yöntemi varsa beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Ek olarak benim oturmuş olduğum site grubunda 28 blok ve 448 daire var. (1 ve 2. grupla beraber totalde 1000 daire vardır, belki daha fazla) Oturduğum grubun blok düzeni 6-6-4-6-6 şeklinde ve her bloğun bahçesinde yerde Türk Telekom kapakları var.(rögar kapağına benzeyen) FTTH dönüşüm için kolaylık sağlar mı bunların olması? Yani 5 yer kazılacaksa 2 yer kazılır kablo çekimi yapılır vs. gibi.

Planlama içerisinde olup olmadığını en garanti telekom müdürlüğüne gidip planlama departmanına sorarak öğrenebilirsiniz en işlevli yöntem bu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…