Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

SFP değil de 2.5G destekli bir ONT rehberi olsa keşke, çok daha fazla talep görecektir. Hem SFP hem OpenWrt destekli olacak bir de SFP destekli router olacak derken maaliyet yükseliyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
TT ile Nokia sahada VSol ONT ile calistirabilen var mi?

940 üzeri vermesi gerekiyor 1100 civarı diye tahmin ediyorum donanım sınırı.

Sanki bana da öyle geldi, ben de öyle bir şey olmalı diye düşünüyordum.

Bir sorum daha olacak, belki bilginiz vardır, Amerika için de benzer konular YouTube üzerinde işleniyor. Bir kullanıcı AT&T ISP'sinin bağlantısını 10Gbit SFP+ modül ile bypass etmiş. Kullandığı modül WAS-110 SFP+ olarak geçiyor ve oynanmış Firmware'ler şurada verilmiş GitHub - djGrrr/8311-was-110-firmware-builder. Video'nun orijinali burada verilmiş

Bir şekilde modüle OpenWrt yüklenebilmiş gibi duruyor. Fakat burada çalışabilir mi hiç bilmiyorum. GitHub sayfasında Pek çok farklı sürümü gözüküyor.

Aynı zamanda 10Gbit SFP destekli OpenWrt tabanlı Banana Pi gibi modem/router cihazlar var, acaba bu şekilde de benzer bir işlem yapılabilir mi? Konu üstüne beyin fırtınası olsun diye söylüyorum, 10G FSP'ler cidden pahalı ama bir şekilde çalışma şansı varsa bir şekilde temin etmek istiyorum.

Daha önce bu SFP'yi görmüştüm fakat atladığımız bir nokta var Türkiye'deki PON sistemi GPON sadece XGS-PON kullanılmıyor. Zaten bu ürünü temin dahi edemeyeceğiz.

Daha önce bu SFP'yi görmüştüm fakat atladığımız bir nokta var Türkiye'deki PON sistemi GPON sadece XGS-PON kullanılmıyor. Zaten bu ürünü temin dahi edemeyeceğiz.

Algı şu şekilde oldu. SFP takınca hızlar artıyor.
Değil aslında, ISS genelde cihaz sınırlılığı ile sınırlamış oluyor. PPPoE'den sınırlama da var.

940tan 1100'e çıkmak için verilen çaba sadece hobi için olmalı diye hep söylüyorum.

TurkNet şu 2.5G aldığını görmesin.

@Majdev hocam,superonline de kullanan deneyen kullanıcılar kimdi,discorddan iletişime geçme şansımız olur mu?

Güncel bilgi vereyim, SOL üzerinde uzun süredir SFP modül ile bağlantım stabil. Hiç bir sorun yaşamadan devam ediyorum kullanmaya. SFP modül 60 derece civarında çalışıyor. Hatta SOL yanlışlıkla upload hızını arttırdı galiba 200 Mb upload var şu an hattımda. Geçicidir sandım ama birkaç gündür bu şekilde. Hattaki sinyal zayıflamam -19db civarında.

Güncel bilgi olması açısından kullandığım malzemeler:
Alcatel Lucent - G-010S-P
2.5G Media Converter
Zyxel Armor G5 Router

Son düzenleme:
Sürümden bahsediliyor fark olduğu ile alakalı. Hangi OpenWRT sürümündesin?

Download hızı ne alıyorsunuz hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…