Aeronight 11

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Selamlar. Ailemin evine TurkNet bağlattım. Altyapı Türk Telekom. İnternet benim dairemden çekmediği için Mercusys MR70X model router aldım ve OpenWRT kurdum. Yapmak istediğim OpenWRT'nin nimetlerinden faydalanmak için WAN portu üzerinden internete bağlanmak. Şöyle yaptım. Ailemin dairesinden kendi daireme CAT6 kablo çektim. Bu kablonun ucunu modemin LAN girişine bağladım. Diğer ucunu ise kendi odamdaki routerın WAN girişine bağladım. İnterneti almaya çalıştım ama alamadım. Köprü olarak kullandığım zaman yani iki kabloyu da LAN portlarına bağladığım zaman sorunsuz internet alabiliyorum ancak OpenWRT'ye giriş yapamıyorum.

Yapmak istediğim ise routerın WAN portundan internet alabilmek. Nasıl yaparım? En güncel OpenWRT'yi kurdum. IP'mi modem IP'si yani 192.168.1.1'den ayırdım. WAN portuna taktığım zaman bu IP üzerinden OpenWRT arayüzüne girebiliyorum. LAN portundan bağlandığım zaman farklı IP yani 192.168.4.1 ile OpenWRT'ye giremiyorum. 192.168.1.1 ile Türk Telekom arayüzüne giriyorum.

Selam. Ailemin evine TurkNet bağlattım. Altyapı Türk Telekom. İnternet benim dairemden çekmediği için mercusys MR70X model router aldım ve OpenWrt kurdum. Yapmak istediğim OpenWrt'nin nimetlerinden faydalanmak için WAN portu üzerinden internete bağlanmak. Şöyle yaptım. Ailemin dairesinden kendi daireme CAT6 kablo çektim. Bu kablonun ucunu modemin lan girişine bağladım. Diğer ucunu ise kendi odamdaki routerın WAN girişine bağladım. İnterneti almaya çalıştım ama alamadım. Köprü olarak kullandığım zaman yani iki kabloyu da lan portlarına bağladığım zaman sorunsuz internet alabiliyorum ancak OpenWrt'ye giriş yapamıyorum.

Yapmak istediğim ise routerın WAN portundan internet alabilmek. Nasıl yaparım? En güncel OpenWrt'yi kurdum. IP'mi modem IP'si yani 192.168.1.1'den ayırdım. WAN portuna taktığım zaman bu IP üzerinden OpenWrt arayüzüne girebiliyorum. Lan portundan bağlandığım zaman farklı IP yani 192.168.4.1 ile OpenWrt'ye giremiyorum. 192.168.1.1 ile Türk Telekom arayüzüne giriyorum.

Aile evindeki ONT cihazından kendi evine 1 adet CAT6 kablo çekeceksin ve OpenWrt WAN portuna takacaksın, sonra da OpenWrt LAN portundan 1 adet CAT6 kabloyu aile evine götüreceksin ve aile evindeki router'ı AP moduna alacaksın. İnternet senin evinde sonlanacak, aile evine AP gidecek. Aile evindeki ONT ve router marka modeli nedir?

Amacın SQM ve zapret gibi OpenWrt araçlarını kullanmak doğru muyum?

Aile evindeki ONT cihazından kendi evine 1 adet CAT6 kablo çekeceksin ve OpenWrt WAN portuna takacaksın, sonra da OpenWrt LAN portundan 1 adet CAT6 kabloyu aile evine götüreceksin ve aile evindeki router'ı AP moduna alacaksın. İnternet senin evinde sonlanacak, aile evine AP gidecek. Aile evindeki ONT ve router marka modeli nedir?
ONT bulunmuyor. Eski tip şekilde direğe bağlı olan kablo modeme bağlı şekilde.
Aile evindeki modem Zyxel DX3300-T1 v2. Bendeki router ise Mercusys MR70X.

ONT kablosu bulunmuyor. Eski tip şekilde direğe bağlı olan kablo modeme bağlı şekilde.
Aile evindeki modem ZyXEL DX3300-T1 v2. bendeki router ise mercusys MR70X.

Anladım, VDSL kullanıyorsun. O zaman ZyXEL modem arayüzünden bridge mod ya da köprü modu desteği var mı, kontrol et. Varsa şöyle bir kurulum yapacaksın.

Köprü moduna aldığın porttan OpenWrt WAN portuna bir CAT 6 kablo çekeceksin. Sonra da aile evi için bir Wi-Fi uzatıcı alıp onu kablo ile bağlayabilirsin ya da bir tane daha router alıp onu AP modunda kullanabilirsin. Her türlü aile evi ile senin evin arasında 2 ayrı CAT 6 gerekiyor ve 1 tane yeni cihaz alman lazım.

Şöyle yaptım. Aile evinde internet iyi çekmiyordu zaten. Yine Mercusys'un ME30 model Wi-Fi sinyal güçlendiricisini sinyalin iyi geldiği bir yere kablosuz olarak bağladım ve sinyal güçlendi. Tam olarak anlamadım ne yapmam gerektiğini ama şöyle özetleyeyim eve kurduğum düzeneği.

Modemin LAN1 portuna CAT6 kabloyu bağladım ve 2 oda ötedeki odama uzattım. Kendi odamdaki Mercusys MR70X'in LAN portuna bağladığım zaman interneti alabiliyorum. WAN'a bağladığım zaman kesintili şekilde alıyorum. Kopmalar yaşanıyor. LAN portunda sorunum yok ama OpenWRT kullanamıyorum. Ben WAN portuna bağlayarak interneti sorunsuz kullanmak istiyorum.

Şöyle yaptım. Aile evinde internet iyi çekmiyordu zaten. Yine Mercusys'un ME30 model Wi-Fi sinyal güçlendiricisini sinyalin iyi geldiği bir yere kablosuz olarak bağladım ve sinyal güçlendi. Tam olarak anlamadım ne yapmam gerektiğini ama şöyle özetleyeyim eve kurduğum düzeneği.

Modemin lan1 portuna CAT6 kabloyu bağladım ve 2 oda ötedeki odama uzattım. Kendi odamdaki mercusys MR70X'in lan portuna bağladığım zaman interneti alabiliyorum. WAN'a bağladığım zaman kesintili şekilde alıyorum. Kopmalar yaşanıyor. Lan portunda sorunum yok ama OpenWrt kullanamıyorum. Ben WAN portuna bağlayarak interneti sorunsuz kullanmak istiyorum.

Tamam, şimdi ev halkı Wi-Fi kullanabilsin diye bu aldığın Wi-Fi uzatıcıyı kullanacağız. Şu anki Türk Telekom logolu modem, analog DSL sinyalini dijital fiber router'ın anlayabileceği sinyale çevirecek. LAN1 portundan OpenWrt WAN portuna verecek, sen de PPPoE bilgilerin ile giriş yapacaksın. OpenWrt hem kablolu hem de kablosuz yayın yapacak. Sonra aldığın Wi-Fi uzatıcıyı kablolu şekilde OpenWrt LAN portuna bağlayacaksın. Ev halkındakiler o Wi-Fi'a bağlanacak.

1784493962744.webp

Tamam, şimdi ev halkı Wi-Fi kullanabilsin diye bu aldığın Wi-Fi uzatıcıyı kullanacağız. Şu anki Türk Telekom logolu modem, analog DSL sinyalini dijital fiber router'ın anlayabileceği sinyale çevirecek. LAN1 portundan OpenWrt WAN portuna verecek, sen de PPPoE bilgilerin ile giriş yapacaksın. OpenWrt hem kablolu hem de kablosuz yayın yapacak. Sonra aldığın Wi-Fi uzatıcıyı kablolu şekilde OpenWrt LAN portuna bağlayacaksın. Ev halkındakiler o Wi-Fi'a bağlanacak.

Eki Görüntüle 267089
Hocam bunu yapamayız ayrı dairelerdeyiz. Ben yan dairede oturuyorum. Sinyal çekmiyor. Başka bir yolu yok mu bunun? Ailemin internete bağlanma gibi bir sorunu yok onlarınkini hallettim. Dairenin yer yerinden interneti alabiliyorlar. Sorun benim dairede.

Hocam bunu yapamayız ayrı dairelerdeyiz. Ben yan dairede oturuyorum. Sinyal çekmiyor. Başka bir yolu yok mu bunun? Ailemin internete bağlanma gibi bir sorunu yok onlarınkini hallettim. Dairenin yer yerinden interneti alabiliyorlar. Sorun benim dairede.

Eğer OpenWrt cihazını ana router yapıp SQM, zapret gibi paketleri kullanmak istiyorsan böyle yapman lazım ama OpenWrt sadece Wi-Fi ve Ethernet çoklayıcı gibi çalışsın istiyorsan o ayrı.

Eğer OpenWrt cihazını ana router yapıp SQM, zapret gibi paketleri kullanmak istiyorsan böyle yapman lazım ama OpenWrt sadece Wi-Fi ve Ethernet çoklayıcı gibi çalışsın istiyorsan o ayrı.
OpenWRT'ye birkaç paket yüklemek istiyorum. Modem -> CAT6 ile Mercusys router yaparak OpenWRT'yi kullanamıyor muyum şimdi? Aldığım Wi-Fi Range Extender'ı unutalım onu ailemin dairede internet sorunu olmasın diye aldım.

OpenWrt'ye birkaç paket yüklemek istiyorum.

Hangi paketler?

Modem -> CAT6 ile mercusys router yaparak OpenWrt'yi kullanamıyor muyum şimdi?

Modemi köprü moduna alıp köprü moduna aldığın LAN portundan OpenWrt WAN portuna takıp PPPoE bilgilerin ile internete bağlanabilirsin ama aile evindeki modem Wi-Fi yayını yapmaz; orada internet olmaz. O yüzden aile evinde de internet olması için o Wi-Fi uzatıcıyı kablolu olarak kullanmalısın.