Aeronight 11
Üstün
Selamlar. Ailemin evine TurkNet bağlattım. Altyapı Türk Telekom. İnternet benim dairemden çekmediği için Mercusys MR70X model router aldım ve OpenWRT kurdum. Yapmak istediğim OpenWRT'nin nimetlerinden faydalanmak için WAN portu üzerinden internete bağlanmak. Şöyle yaptım. Ailemin dairesinden kendi daireme CAT6 kablo çektim. Bu kablonun ucunu modemin LAN girişine bağladım. Diğer ucunu ise kendi odamdaki routerın WAN girişine bağladım. İnterneti almaya çalıştım ama alamadım. Köprü olarak kullandığım zaman yani iki kabloyu da LAN portlarına bağladığım zaman sorunsuz internet alabiliyorum ancak OpenWRT'ye giriş yapamıyorum.
Yapmak istediğim ise routerın WAN portundan internet alabilmek. Nasıl yaparım? En güncel OpenWRT'yi kurdum. IP'mi modem IP'si yani 192.168.1.1'den ayırdım. WAN portuna taktığım zaman bu IP üzerinden OpenWRT arayüzüne girebiliyorum. LAN portundan bağlandığım zaman farklı IP yani 192.168.4.1 ile OpenWRT'ye giremiyorum. 192.168.1.1 ile Türk Telekom arayüzüne giriyorum.
Yapmak istediğim ise routerın WAN portundan internet alabilmek. Nasıl yaparım? En güncel OpenWRT'yi kurdum. IP'mi modem IP'si yani 192.168.1.1'den ayırdım. WAN portuna taktığım zaman bu IP üzerinden OpenWRT arayüzüne girebiliyorum. LAN portundan bağlandığım zaman farklı IP yani 192.168.4.1 ile OpenWRT'ye giremiyorum. 192.168.1.1 ile Türk Telekom arayüzüne giriyorum.