Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Bizim altyapıda Nokia sanırım. ONT cihazı Nokia geldi. 1gbit internetten 940 alıyorum şu anda. SFP gelince (Huawei SmartAX MA5671A) yapabilirsem ve sorun çıkmazsa sonuçları yazacağım. Bugün veya yarın ONT cihazının arayüzüne ulaşıp bilgileri alacağım bakalım.

ALCL sahada Huawei çalışırsa onu denemiş olmana sevinirim.
Nokia sahadayım diye Nokia ONU'yu denedim geçen tekrar. O3 ' te kaldık bu sefer.

Nokia'da Alcatel daha uyumlu çalışır hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hero'da 1 adet combo 2.5G SFP ve RJ45 çıkışı bulunuyor tam 1 Gbps alınabilir belki.
Onun dışında MikroTik RB5009 veya MikroTik clrouter öneririm.
KN-1012 Keenetic Hero USB3.0 portundaki 2.5G ethernet adaptörü test sonucu fena değil.
SFP ile çözümde 70-250 mbit yukarı alındığında bunu diğer cihazlara aktarabiliyor gözüküyoruz.

USB portunun teknik verilerine göre maximum okuma performansı 270 MB/s buda teorik olarak 2.2Gbit yapar

SFP modülüne OpenWrt yüklemeyi başardım. Şu an için TP-Link Media Converter ile bağlantı kurabiliyorum. Keenetic Hero AX3000 model router almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

5 portlu cihaza o kadar para verilmez hocam. MikroTik al en iyisi.

Sorunu çözebildin mi hocam? Ben de RB4011 satın almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…