Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

aliexpress openwrt yüklü olarak satan tek satıcı var, onunda 30$ limiti aştığı için Türkiye gönderimi yok, özelden yazınca. Alibaba linki veriyor ordan alın diye.
10$ Türkiye ve dolarizasyonda geçerli herhalde, bana 16€ dedi

Bu arada satıcı tek zaten. Roy abi.

Arkadaşlar Vsol için de bir rehber var mı onu da bir deneyim hazır elimde varken.

Arkadaşlar elinde fazladan konuda bahsi geçen OpenWrt destekli SFP cihazlardan olup da satmak isteyen varsa bana ulaşabilir mi?

TR de maalesef bu ürünleri bulamıyoruz, AliExpress'in de gümrük ve kargo süreçleri ile uğraşmak yorucu oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorsunuz bende garip bir sorun vardı. Türk Telekom dışı tüm serverlarda ve Türk Telekom bazı serverlarında 500 Mbit veya 100 Mbit alıyordum. Türk Telekom'a arıza kaydı bırakarak tam hız alabildim tüm serverlarda. Tanıtım yaptıklarını söylediler. Genelde 1050 Mbit ile 1100 çıkıyor. Max 2100 Mbit görüyor. Sonra yavaş yavaş düşüyor. Şu anda ben amacıma ulaştım çok güzel çalışıyor. Emeği geçen ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tutup güçlü bir lazer vurmadığınız sürece karşı tarafa hasar vermeniz imkansız gibi. Zaten bunun belirlenmesi çok zor 1 adet kıl ile onlarca daire besleniyor.

Merhaba yapay zekalara yaptırdığım kıyaslama tablolarında performans ve stabilite olarak en iyi seçenek Alcatel, 2. seçenek ise Huawei çıkıyor hocam.

Merhaba yapay zekalara yaptırdığım kıyaslama tablolarında performans ve stabilite olarak en iyi seçenek Alcatel, 2. seçenek ise Huawei çıkıyor hocam.
Neyi baz alıyor kıyaslarken? Donanım aynı çünkü.

@Fickle Willow ile geçmişte baya yazıştık. En azından bende oluşan fikir şu Alcatel SFP ler ile alakalı. Bu ürünler muhtemelen kusurlu ürünler. Belli zayıflama değerinin altında ki kendi testlerimde 23-24 db civarlarında bağlantı kuramayıp O2-O3 döngüsüne giriyor. Ama hat zayıflaması 23'ün altında ise sıkıntı yapmadan bağlanıyor.

Normal şartlar altında 27'ye kadar çalışması lazım, zaten @Fickle Willow 'un aldığı satıcı ona tekrar bir huawei SFP gönderdi ve 25 db'lik zayıflama değerlerinde sorunsuz çalışıyor.

Aliexpress'de satılan bazı ürünlerde bu tarz kalite sorunları olabiliyor. Daha önce mikrodenetleyici v.b. entegrelerde karşılaşmıştık. Üreticinin kalite standartlarını karşılamayan ürünleri satabiliyorlar. Sanıyorum ki bizim elimize gelen alcatel sfp'ler de bu tipte ürünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…