Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Ne yazık ki elimde SFP brick oldu

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu anki routerımda QoS ayarım açık ve hız testinde 900/900 görebiliyorum. Şimdi spedtesti başlatıp ping 192.168.1.1 -t yazdığımda %3'lük paket kaybı oluşuyor. QoS kapalı olsa darboğaz olmasını anlarım ama QoS açık o yüzden darboğaz oluşmasına anlam veremedim. Bu darboğaz nereden kaynaklanıyor olabilir? Sadece ONT lan girişi 1G destekliyor. Diğerleri 2.5G destekliyor. Ayrıca olt de darboğaz var diyelim, bunu nasıl çözecekler ki? Ya da ben OLT de darboğaz olduğunu nasıl tespit edip kanıtlayabilirim? Gateway'inde problem var deyip duruyor adamlar. Onlarlık bir şey yokmuş. Kanıtlayabilsem, çözerler diye tahmin ediyorum. Bunu nasıl kanıtlayabilirim? Ayrıca Cloudflare’in internet hız testinde hızım 600/200 çıkıyor. Bilindik speedtest uygulamasında ise hızım 900/900. Yani darboğaz değilde hız kısıtlaması var gibi duruyor. @13367.

Son düzenleme:

Ayrıca şimdi router'ımdan QoS özelliğini kapattım, router üzerinden lan portlarını 100Mbps'a sabitledim, PC üzerinden de Ethernet kartımı 100Mbps'a sabitledim test sonucunda bufferbloat skoru hala b gözüküyor. Dediğiniz gibi darboğaz olsa bu işlemlerden sonra a+ skorunu elde diyor olmam lazım değil mi? Tekrardan QoS'u açtım denedim yine b skorunu elde ediyorum. CAT6a kablo kullanıyorum. O zaman buffer yoksa benim sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir ki? Normalde aynı ekipmanlarla QoS bile açmadan a+ alıyordum. Şimdi hem PC'den hem routerdan hızları sabitledim 100'e. Testlerde b alıyorum Bence burda buffer yok başka bir şey var. @13367.

Son düzenleme:
Bende o5 true gözüküyor ama bağlantı alamıyorum. Keenetic kn1010 - alcatel g10s-p

Bu sfp ler bir süre sonra brick olup duracaksa işimiz var hocam, forumdan bir arkadaşın daha modülü brick olmuş.
Brick olanlar kimler yardımcı olablirim

Bende o5 true gözüküyor ama bağlantı alamıyorum. Keenetic kn1010 - alcatel g10s-p

Brick olanlar kimler yardımcı olablirim
Daha önce bağlantı sağlamışmıydınız acaba? sfp modülde ısınma var mı?

Kesintisiz güç kaynağı gelince SFP fişini çıkartım. Tekrar taktım.
Fast da 1.4gbit alırken 200 mbit düştü
Speed test tüm serverlarda 1100 alırken türktelekom ankara 1400mbit alıyor. Diğer serverlarda hız düşük turkcell gibi serverlarda 100 mbit kadar düştü daha önce bu sorunu yaşadım. Ama Türk Telekom düzeltmişti.

Yine türktelekoma arıza kaydı bıraktım umarım tekrar kayıt alırda bir daha fişten çıkarmak zorunda kalmam. Bu sorun birtek bende oluyor. Bir şeyi yanlış yaptığım için mi acaba bu şekilde sonuç alıyorum.
Ping 2 ms normalde arkada youtube açıktı.

Bu arada benim sfp fan taktım 40 geçmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…