Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Bu sfp ler bir süre sonra brick olup duracaksa işimiz var hocam, forumdan bir arkadaşın daha modülü brick olmuş.
Enteresan bir durumda Alcatel de ben yaşadım. Evvelki gün arayüzüne erişebilirken, bugün arayüzüne erişemiyorum. iletişim varda arayüz yok. bi ara Luci yazısını tekrar gördüm ama arayüze gitmedi.

Bildiğim kadarı ile fiber kablosu takılı değildi o sıra.
Uzaktan bağlandım, Keenetic SFP'yi görüyor ama IP,Layer bağlantısı yok.

Keenetic Giant KN-2610 9.350 TL uygun mu sizce?

O medya converter ile çok rahat flashlama yapabilirsin. Bende bir benzeri var. İhtiyaç olmadı henüz gerçi.

Benim ki bu şekilde.

Geçen pinledim

8 - 10 dolarlık ma5671 nasıl preowned dan, openwrt oluyor.

Keenetic Giant KN-2610 9.350 TL uygun mu sizce?
Değil, ve eski model o. SFP'si 1 gbit. Rusya'dan pahalıya alırsın Keenetic'leri bu arada.

En iyisi daha iyi Keeneticlerin çıkmasını bekliyeyim. Normalde Ruya'dan gelmiyor mu? mantıken daha ucuz olmalı.

En iyisi daha iyi Keeneticlerin çıkmasını bekliyeyim. Normalde Ruya'dan gelmiyor mu? Mantıken daha ucuz olmalı.
Hayır, Made in CHN.

2.5G SFP'li şu anda sadece KN-1012 Hero alınır. Ayrıca Rusya Keenetic'lerde DFS yok mesela. Küçük farklılıklar oluyor bölgesel olarak.
Ama bir tane RU bölgeli cihazım olsun istemiyor muyum? Çok istiyorum.

Görünen gelecek modellerde SFP göremedim başka.
10G + 2, 5G port filan havada uçuşuyor ama. Ya da NVMe portu filan.

En iyisi daha iyi Keeneticlerin çıkmasını bekliyeyim. Normalde Ruya'dan gelmiyor mu? Mantıken daha ucuz olmalı.
Benim araştırmalarımda bugüne kadar gördüğüm
Türkiye < Avrupa < Rusya
Fiyatlandırma konusunda. Rusya Avrupa bazen yer değiştirebiliyor.
Benim bu güne kadar sahip olduğum ve alışveriş tecrübeme göre bu şekilde.
En son Fransa'dan Challenger SE aldım. €100'ya mal ettim. Türkiye'de satışa çıkarsa biraz daha düşük olacağını yine tahmin ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videodaki USB nasıl tehimin edebilirim?

Şahsen neden Keenetic'in bu kadar popüler olduğunu merak ediyorum. Daha WI-FI7 modellerini bile duyurmamış ama rakipleri 1 seneden fazladır Wi-Fi 7 modelleri satıyor.

Bundan 15 sene önce falan ADSL kullandığımız zamanlarda, bakır telefon kablosundan bahsediyorum ve 1Mbit ila 4 Mbit aldığımız zamanlardan, bazı modem markaları yurt dışında popülerdi, özellikle Avustrulya forumlarında, santrale çok uzak ve sinyal gürültü oranının çok düşük olduğu ortamlarda bile bağlantıyı düşürmeyen modemler konuşulurdu. Şu an fiber çağında böyle bir problemimiz var mı bilmiyorum?

20 yıllık süre içinde AirTies'dan ASUS'a TP-Link'den Xiaomi'ye Pek çok modem kullandım, özellikleri dışında bağlantı kalitesi açısından farkın çok az olduğunu söylebilirim. Şahsen SFP portu olan ve Wi-Fi 7 destekleyen bir modem seçin derim ki "future proof" olsun (Hatta 10G Ethernet portları olan). İsteğiniz 2.5G WAN portu olan bir router ise 1 ay önce emekliye ayırdığım Mi AX9000 cihazım var, İzmir civarlarındaysanız ücretsiz test edebilirsiniz.

Edit: SFP modüllerinin brick olma konusunda, bu durumu yaşamış kaç insan var (ısınma gibi sebeplerle), acaba elimizde yedek bir SFP modül tutsak mantıklı olur mu?

Eğer bağlantı verip çalışıyorsa arayüze girmesede olur

Selam,

Aynı şifre ile ONT ile bağlanıyordum sizin kullanıcı adı ve şifrede bir hata olduğunu düşündürtmeniz beni TT aramama sürükledi ama ne alaka ise TT arayıp şifreyi kabul etmiyor diyerek şifreyi sıfırladım ve o şifre ile giriş yaptığımda aynı ayarlarla bağlantı kurabildim teşekkür ederim. Bir de seri no gözükecek herhangi bir yer paylaşmadım o benden sonraki arkadaşın ekran görüntüsü fotoğrafları büyütüp Next Next dediğinizde ona geçiş yapıyor . Sonuç olarak @Majdev emeklerine teşekkür ederim verdiğin rehber ile SFP bağlantısı ile Keenetic Ultra model cihazıma doğrudan internete eriştim. Ethernet portları 1 Gbit/s olduğundan 998'lerde gezdi ama 5 GHz Wi-Fi ile 1200 Mbit/s'leri yakaladım. Emeğiniz için tekrardan teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…