Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Fiyat olarak mı?

Kanka benim evde udm Pro cihazı var. Buna cihazda aynı segmentte ekstra Switch bağlayıp firewalla sahip. Bu arada roy a sordum. SFP'nin olması için SFP özelliği olması yeterli dedi. 1-10 diye ayrım yapmıyormuş.

Kanka benim evde udm Pro cihazı var. Buna cihazda aynı segmentte ekstra Switch bağlayıp firewalla sahip. Bu arada roy a sordum. SFP'nin olması için SFP özelliği olması yeterli dedi. 1-10 diye ayrım yapmıyormuş.

Bak şimdi: konudaki 2.5gbps Ma ve Alcatel SFP'ler 1Gbps ve 2.5Gbps modunu destekler, udm Pro sadece 1 ve 10 Gbps modu kabul ediyor, yani SFP 2.5Gbps modunda değil, 1Gbps modunda çalışır.

Switch olarak CRS305 falan kullanabilirsin.

Yerinde olsam udm Pro yerine MikroTik CCR2004 falan alırdım.

Ben de bugün itibariyle süreci tamamladım.
SFP: Huawei MA5671a
Altyapı/ISS: TurkTelekom
Ont: Nokia G-010G-R
Router: Keenetic Hero KN1012

Buradan @OneEvil saygılarımı sunarım. Kendisi olmasa SFP'nin içindeki saçma yazılıma veri girmeye çalışıyor olurdum. FS Modded Firmware for Huawei MA5671A and FS.com GPON-ONU-34-20BI yazılımı ile altyapıma ait kodları girerek routerda online oldum. Yaklaşık 3 saattir de bağlantım kopmadı. Hat zayıflamam -30db seviyelerinde şimdi Türk Telekom ile bir hesaplaşmam kaldı

Teşekkür ediyorum hocam. Şimdi daha iyi anladım. Benim derdim ONT'den kaçmaktı. MikroTik cihazlara geçişi düşüneyim ileri ki süreçte.

Benimle aynı ONT kullananları görmek güzel. Sanırım bende FS modded olanı kullanmak zorunda kalacağım. Peki hocam bu olayı sadece bu ONT olanlar mı yaşıyor?

Amaç ONT'den kurtulmaksa SFP'yi takıp kullanabilirsin çalışır. Amaç 1 Gbps üstü ise udmnin SFP'den yeni alacağın Switch'e aktarıp çıkış alacaksın.

Sonradan gelen Update acaba Superonline yeni verdiği Wi-Fi 7 modemde bunu çalıştırabilir miyiz ki?

Sonradan gelen Update acaba Superonline yeni verdiği Wi-Fi 7 modemde bunu çalıştırabilir miyiz ki?

Yeni haberim oldu sayende Şaka maka Superonline yeni modem getirmiş yeni Wi-Fi 7 modemin modeli TP-Link BE550, hayır bu routerda SFP'yi çalıştıramazsın SFP kafesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…