Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Diğer marka önerilerinede açığım hocam lakin bulunduğum bölgede her markayı bulamıyorum. Bol SFP ve bol CPU olan tüm marka modellere açığım.

Bende bu gidişle switchlerle evi datacenter yapacağım gibi juniper SRX380 bakıyorum şu aralar. Almışken yanına bir kabinette almalıyım.

Kafama girdiniz gibi
Önerebileceğiniz başka bir cihaz var mı güçlü MikroTik tarafında? RB5009UG güzel ama tek SFP portlu

Ben zaten has mikrotikçiyim
Piyasada en güçlü en ucuz bireysel cihaz sağlayan MikroTik'ten başka yok. Kendi iş yerimizede ben CCR2004 kurdum canavar gibi.

Ben sana tam anlatayım:
MikroTik bireysel satıyor fakat aslında kurumsal güç ve hızlarda zaten bazı ISS'ler telekominasyonda kullanıyor, RB5009 veriyi firewall olmadan 0.8 mikron saniye gecikme ile iletiyor, TurkNet sunucusuna 0.45ms alıyorum.

RB5009, TurkNet hız sınırını kaldırdıktan sonra 2.5Gbps Full simetrik GPON hattı(2500dl/1250ul), firewall ve NAT açıkken CPU %72'yi gördü. Yani, bu özellikler kapatıldığında 5 Gbps hızları rahatça yönetebilir. Ama tek bir cihazdan en fazla 2.5 Gbps alınabilir çünkü bir adet 2.5 Gbps Ethernet portu var.

MikroTik'te CRS serisi dışında, çift SFP+ portu olan bir router bulunmuyor. Bu da en az 400 dolar harcaman gerektiği anlamına geliyor. O yüzden CCR almalısın.

İş yerindeki CCR2004-16G-2S+ | MikroTik PPPoE olmadan 30 Gbps'ye kadar yönlendirme yapabiliyor. Türk Telekom metroda destek PPPoE ile bu hız yaklaşık 11 Gbps seviyesine düşüyor.

CCR2004-16G-2S+ (~$465)
2X sfp+ port var.
Birine GPON'u, diğerine Switch'i takabilirsin.
Alternatif olarak, DAC kablo ile bilgisayara bağlamak da mümkün.

Şu an RB5009 230 dolar (en fazla 2.3Gbps alınabilir.)
460 dolar sana fazla gelmesin yaklaşık 20k falan yapıyor, kıcı kırık TP-Link deco BE85 şu an 23bin lira düşün.

CRS serisi cihazlar ise routing için değil, ara bağlantılar ve Switch olarak kullanmak için ideal.
1.25 Gbps, 2 Gbps, 2.5 Gbps hızları anahtarlar fakat
CPU'ları 800 MHz olduğu için PPPoE ile 1.5Gbps üzeri alamaz.

Şu şekilde seçimini yap: Tamam bana 2.5Gbps yeter RB5009 alırım 2.5 Ethernet'e bilgisayarı takarım / alacakken iyisini alayım iki katı fiyatına 4 kat performans alayım ve SFP+ var diyorsan ccr2004.

Bol sfp model 2x 25gbps sfp + 10x sfp+ :CCR2004-1G-12S+2XS | MikroTik

Son düzenleme:
Nokia'nın arayüzü erişemeyince image0'a onu flashlayayım dedim. İmage1 de OpenWrt duruyor halen.
Yapay zekaya sahte olt serveri gibi davranıp ONT cihazının tüm bilgilerini çektirecek Python kodu yazdirip o şekilde ONT cihazındaki tüm bilgileri çekmeye çalışır mısın dostum?

Son düzenleyen: Moderatör:
MikroTik CCR2004-16G-2S+ (22 bin tl) çok iyi ama baya bütcemi zorlıyor nerdeyse 2 katı fark var bölgemde. Acaba alıp ömürlük mü kullansam diye düşünmüyor değilim.

Ubiquiti Cloud Gateway Fiber (UCG-Fiber) kullanan var mı?

2.5 Gbps desteği yok mu hocam bu cihazlarda?

Son düzenleme:
Unifi severim ama benim için büyük sorun bu bir de bu sorun çok cihazda denk gelebiliriz. Lan da 1, 2.5, 5, 10 gbit desteklerken. SFP de sadece 1 ve 10 destekleyebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
SFP portlarının anlaşmaları ethernetler gibi değil. Hem port hem modul tarafında uyumsuzluklar olabiliyor. 2.5g de arada kalıyor.
2.5g portlu bir girişin 10g modul de 1g çalışması da olabiliyor, 2.5g modulun 10g portta 1g çalışması da olabiliyor.

MikroTik ömürlük zaten
Ubiquiti udm Pro arkadaştan ödünç alıp denedim memnun kalmadım, onuyu SFP slotuna takıyorum görmüyor veya görüp geri bağlantı kesiliyordu, ayrıca yönetimide berbattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…