Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Muazzam bir rehber olmuş, okurken beynim bazı cümleleri algılayamasa da olayı anlayabilmeme sevindim.

Bu arada profil fotoğrafınızla yaptığınız işin orantılı gitmesine bayıldım.

Vay be, bedavaya hızlı internet kullanmak demek. Biz yapmak istesek yapamayız, zaten bu konuda pek bilgim yok.
Bu biraz da hobiye giriyor. Ülkemizde "internet" kavramı, ışıkları yanan bir alet var ve Instagram, Tiktok'a girmene yarıyor ötesine gidemediği için, işin derinine inen, merak eden insanlarımız oldukça az.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu birazda hobiye giriyor. Ülkemizde "internet" kavramı, ışıkları yanan bir alet var ve İnstagram, Tiktok'a girmene yarıyor ötesine gidemediği için, işin derinine inen, merak eden insanlarımız oldukça az.
İnternet bilgiye erişmenin yegane aracıdır. Ülkemiz servis sağlayıcıları interneti engel/limit olmadan kullanmamızı istemiyor. Sosyal medyada gezdikçe internetin potansiyelini boşa harcıyoruz.

Bu biraz da hobiye giriyor. Ülkemizde "internet" kavramı, ışıkları yanan bir alet var ve Instagram, Tiktok'a girmene yarıyor ötesine gidemediği için, işin derinine inen, merak eden insanlarımız oldukça az.
Bir gün bu hobiden sorun yaşayacağım gibi

Bir gün bu hobiden sorun yaşayacağım gibi
Yok yav, bir şey olmaz Maşallah'ın var. Kendi yazdığım mesajlara bakıyorum. Santral tarafında kullanılan cihazlar ve işlevleri dışında verdiğim bilgi yok, bir nevi boş konuşmuşum esasında. Her şeyi kendin yaptın, kendin halletin, kendin çözdün. Bu hobi ötesinde bir şey.

Unutmadan not: Pazartesi gel Telekom'da işe başla

Mükemmel bir rehber olmuş, ellerinize sağlık. Ben fiber kablosuna dokunmaya korkuyorum adam neler yapmış.
Aynı modem ve ONT cihazına sahibim bu arada, cesaret edebilirsem yapacağım.

1 adet GPON ve 1 modemle birlikte TurkNet altyapısını kullanıyorum. Hız sonuçlarım bu şekilde. Yaklaşık 3 yıldır aynı GPON ve aynı modemi kullanıyorum.

Eskiden upload ve downloadım aynı hızdaydı ancak son 3 aydır bu şekilde.

Yazınızı okuduktan sonra inanılmaz heveslendim ancak yeterli bilgi donanımına sahip olduğumu düşünmüyorum. Belki bir gün denemek için uğraşırım (PC'deki Ethernet portum 2.5Gbps).

Rehber çok güzel olmuş emeği geçen herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Hız testini TT sunucularıyla yaptığı için upload öyle yüksek çıkıyor. Farklı sunucularda ~50 Mbps çıkacaktır.

İşte bu, rehberi bekliyordum. Eline sağlık.

@Majdev

Konu dışı:
Hocam dc isteklerinizi kapatmışsınız atamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…