Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Sadece 1/10Gbps destekli SFP slotu olduğunu ve sürekli bir sorunla karşılaşma ihtimalini göz önünde bulundur, evde bir tane banana Pi bpir3 var sürekli bir sorun çıkartıyor deney için almıştım.
Fiyat ve Performans olarak en mantıklısı bu gibi.

Wiki sayfasında şöyle bir ibare var.

SFP replaced with 2.5Gbps version using images​

• BPI-R4 2.5Gbps RJ45
Baidu cloud: https://pan.baidu.com/s/13jUs5pezA8Q4c9oKaHdEYA?pwd=8888 (pincode: 8888)
Google drive: https://drive.google.com/file/d/1nLGEi-iXj2RZepaS0-cRnfOGiEkSMOHG/view?usp=sharing

Son düzenleyen: Moderatör:

Yani GPON SFP'yi kullanmak istersen sorun olacağı için dedim üzerinde 2.5Gbps RJ45 wan var Media converter ile aktarım yapılabilir.
Fakat burada asıl olay kararsız çalışması: Sürücü-uyum sorunu bir türlü çözülmüyor.

Donanım olarak SFP harici tabii ki alınır.

Bende 10 gbit openwrt sfp arıyorum. :=)) Destek yok sanırım.

Media conver ile nasıl bir uyumsuzluk var. Ben media converter kullanıyorum. 2100 ile 1050 arası alıyorum. Media converter kullanmasam daha mı stabil olacak.

Son düzenleme:
Peki Mikrotik RB5009 tercih edersek. Harici bir wifi modülü almamız gerekiyor galiba, Wifi 7 standartını destekleyen bir çözüm var mı?

Şayet 2.5G Gpon SFP sadık kalırsak.

Peki MikroTik RB5009 tercih edersek. Harici bir Wi-Fi modülü almamız gerekiyor galiba, Wi-Fi 7 standartını destekleyen bir çözüm var mı?

Şayet 2.5G GPON SFP sadık kalırsak.

Evet ekstra bir AP almalısın.
Sen Wi-Fi üzerinden 1Gbps almak istiyorsan onun hakkında önerim yok, ben genellikle kablolu olarak kullanıyorum Wi-Fi 100Mbps olsa yeterli oluyor benim için.
Şahsen ben Wi-Fi üzerinden 1Gbps'nin stabil ve ucuz olduğunu düşünmüyorum.

Benim evde tüm cihazlar Wi-Fi ağına bağlı. 4K Remux filmleri ağ üzerinden izlerim. Bu durumda Keenetic Titan BE7200 beklemek daha mantıklı olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fake o5 sanırım fsmodu atarım pin alınca pff.

Bu arada elimde 10bin - 20bin dolar olsa hangi routeri önerirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…