Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Yerinizde olsam, biraz para ekler ve CCR2116 alırdım - fiyat etiketi çok pahalı değil - ancak donanımın kendisi çok daha güçlü, ayrıca docker konteynerleri için NVMe kurabilirsiniz ve diğer cihazları bağlamak için SFP modüllerine ihtiyacınız yoktur. Tüm bunlara ek olarak, anahtarlama ve VLAN'ların donanımsal olarak boşaltılması vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ama aldım.

Hayırlı olsun, CRS326 altındaki yani fiber patchin üzerindeki nedir? Switch mi?
Hayırlı olsun hocam. Çok güzel görünüyor. Fiber cord üstündeki küçük cihazın firewall mu?

Bundan bahsediyorsanız, Çin malı ancak iyi performans gösteren, 2 X 10G SFP ve 4 X 2.5G RJ45 portuna sahip bir Switch. Bunu kullanmamın nedeni, MikroTik'lerin Ethernet portlarının yalnızca 1GE hızında olması. SFP portlarıyla 10G hızında veri iletip, tüm LAN cihazlarının 2.5G hızında haberleşmesini sağlıyorum.

Buradaki görünmen kahraman ise server amacıyla kullandığım AsRock Jupiter H310 model mini bilgisayar. Bakmayın boyutuna içerisinde i9 9. nesil var

1 fiber kabloyu 3'e bölüp mü kullanıyorsun hocam
Hayır hocam, evde birden fazla internet servis sağlayıcısı (ISP) mevcut. Alttaki MikroTik cihazımda simetrik 1 Gbps metro internet bağlantısı bulunuyor ve bunu SFP portu ile alıyorum. Üstte ise GPON hattı var, ancak elimdeki GPON SFP brick olduğu için şu an için şimdilik LAN üzerinden çalışıyor. Tüm yönlendirme, trafik kontrolü, network vs. üstteki canavar MikroTik'de oluyor. Tüm cihazlar arasında ise 10 Gbps SFP'ler ile iletişim sağlanıyor.

Buradaki boşluk ise sipariş ettiğim Huawei MA5671A için.

Şu ONT'yi de kaldıracağım nasipse

Router yerine neden Switch tercih ediyorsunuz hocam?

Merhaba, bir TurkNet'li olarak ben de bu işleri denemeye karar verdim. SFP olayı vesilesi ile ilk Keenetic routerımı alıp neden fun clubları olduğunu anladım. Adamlar cidden yazılım ve optimizasyon tarafında aşmışlar.

Yeni yeni deneme yapmaya başlayacağım. OpenWrt Huawei SFP ve router hazır. Lakin genel olarak birkaç küçük kafa karıştırıcı durum var. ONT cihazım ZyXEL. Genel olarak Nokia ve Huawei altyapı denmiş. ZyXEL ONT'si olup SFP ayarlayan ve süreçte yol gösterebilecek birileri var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…