Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Router da var en üstteki.
Bütçem olmadığı için ben böyle bir sistem kuracak olsam bir F/P sistem için mini PC (routeros chr) + Switch.
( TP-Link TL-SG116, 16-Port 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet Switch 1700 TL ) kurardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5009 ile 970 de kaldım hocam var mı bir ince ayar

Bende TurkNet ZyXEL sahada Alcatel G10sp p ile kullanıyorum aktif olarak, Nokia saha hariç SFP markası fark etmiyordu sanırım.

5009 ile 970 de kaldım hocam var mı bir ince ayar
Firewall, NAT vs kapalı ise 970'de tıkanması mümkün değil, SFP 2.5 modundamı kontrol et ve 2.5 ethern portunu kullan, ayrıca fasttrack aç.
Speedtest yaparken cli aç ve cpuyu kontrol et bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgilendirme,

Çinden aldığım 2 adet SFP Huawei ve Alcatel softbrick oldu. Alcatel Keenetic Heroda , Huawei de Tplink Omade Media Converter cihazında brick oldu.

Sebebini bir türlü çözemedim.

Bilgilendirme,

Çinden aldığım 2 adet SFP Huawei ve Alcatel softbrick oldu. Alcatel Keenetic Heroda , Huawei de Tplink Omade Media Converter cihazında brick oldu.

Sebebini bir türlü çözemedim.
Geçmiş olsun, kac derece sıcaklıkta çalışıyorlardı?

Geçmiş olsun, kac derece sıcaklıkta çalışıyorlardı?
Sıcaklıkla alakalı bir sorun değil, openwrt üzerinde kayıt yaparken oldu. Gpon seri no vs bilgileri kaydetmet isterken cihaz kapandı. Tekrar ip almadı bir daha. Muhtemelen en büyük sebebi kullanılmış ikincel cihaz olmalarından kaynaklı olabilir. Çinli ile görüştüm 1 tane telafi ürün daha yollayacak. Birde ttl üzerinden tekrar yazılım atacam bayramdan sonra sonucu yazarım.

Forumda bu kadar Switch ve homelab meraklısı görmek gözlerimi yaşartıyor.
Ek olarak artık kargo takip işini bıraktım. İstediği zaman gelebilir

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir veritabanı oluşturalım diyorum. Ne dersiniz? (google sheet)
Hangi sfp, hangi isp, hangi ayarlarla, hangi ont vb. detayları dolduralım.

Arkadaşlar bir veritabanı oluşturalım diyorum. Ne dersiniz? (google sheet)
Hangi sfp, hangi isp, hangi ayarlarla, hangi ont vb. detayları dolduralım.
Harika bir fikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…