Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

@13367 @Fickle Willow sizin cihazlar OpenWrt değil mi? Yazılım versiyonu o şekilde mi onlarda? SFPlerim yanımda olmayınca bir an onlar ONT'nin yazılım sürümleri mi diye düşündüm.

Yakmazsan ONU'ları
Listede hala Kablonet göremedim Sonuçta bir ilk başaracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@denizv attığın linkteki 10Gbps SFP'yi roya sordum GPON saha desteklemiyormuş xgs destekli.
Aslında mantıken GPON teknolojisi maksimum 2.5 DL 1.2 UL ile sınırlı üstü yok.

Yani yazılım vs benim bilmediğim bir şekilde xgs SFP GPON'da kullanılabiliyorsa sipariş etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Konuda hiç Telekom'dan (eve) metro çektiren var mı?

Pederin tanıdık İzmir TT müdürü dükkana çektirdik eve çektirebilcemmi bakalım.
Fiyatta kıyak yaparsa çektirmeyi düşünüyorum.

Bu arada arkadaşlar özellikle mevcut ONT modeli ve diğer SFP modülün yazılım donanım modelleriniz önemli rol oynuyor. Excel'de bunları eksiksiz dolduralım. Ve bence mahalle de. Alcatel GPON da FS Modded kullanmak gibi mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer santral kısmında XGSPON destekli router'lar kullanılıyorsa bunlar geriye dönük uyumlu diye okudum. Ama ne kullanılıyor bilmiyorum. Santral tarafına sadece GPON destekli donanım koymadıklarını düşünüyorum/düşünmek istiyorum.

Konu üzerine 10Gbit servis sağlayan Superonline'ın şartlarına baktım, 40bin liralık teminat mektubu falan istiyoruz yazıyor, galiba mevcut fiber üzerinden veremedikleri için yeni cihaz almaları gerekiyor. Bu da aslında sistemlerinin eski olabileceğine işaret ediyor. Biri arayıp sorsa güzel olur. Aslında benim oturduğum yerde hem türknet fiber var, hem süperonline fiber var, bir de türksat çekse çok güzel olacak . Fiyat olarak performans olarak türknet en başarılısı. O yüzden diğer seçenekleri düşünmüyorum.

Bu arada herkesin kineetic mikrotik router'ları hayırlı olsun. 10 sene falan Pfsense yazılımı ile kendi router'ımı oluşturdum/kullandım. Sadece bir bilgisayara FreeBSD tabanlı bir işletim sistemi yüklüyorsunuz. Eğer networking konusunda ilgili iseniz mutlaka bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…