Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Hocam sizin servis sağlayıcının ZTE ONT modeliniz nedir?

Hocam sizin servis sağlayıcının ZTE ONT modeliniz nedir?

SFP arayüzünde ZTE 5a544547 yazıyor.

Şu konuya açıklık getirmek istiyorum XG-PON ve XGS-PON aynı frekansları kullanıyor, GPON farklı frekans kullanıyor. Farklı frekanslar kullanıldığı için aslında iki teknolojinin aynı kablo üzerinde çalışması gerekir diye okuyorum. Tek problem saha tarafında bu frekansları ayrıklaştıracak bir sistemin olması gerekiyor. Bir saha elemanı bir forumda yazmış (Amerika için söylüyorum) Bir ev için GPON kullandık diğer ev için XGSPON çektik demiş. Hız isteğine göre böyle yapmışlar, modem masrafları düşsün diye heralde.

Aslında saha tarafında XGS-PON desteğinin olup olmadığının bir test yolu var, bir XGS-PON alıp openwrt üzerinden authentication durumuna bakmak, eğer konuşabiliyorlarsa O-state değerinden anlayabiliriz. Tabi çalışacağının yine bir garantisi yok, saha tarafında bazı ayarlar yapmak gerekebilir. Benim aklıma gelenler bunlar.

ONT'nizin modeli demek istedim? F600 F601 vb?

Hardware Version V7.0
Software Version V7.0.10P1N31

O kod zaten ZTE ID'si (Vendor ID)

ZTEG5a544547ZTE

Son düzenleme:
ONT'nizin modeli demek istedim? F600 F601 vb?

Hardware Version V7.0
Software Version V7.0.10P1N31

O kod zaten ZTE ID'si (Vendor ID)

ZTEG5a544547ZTE
Terimler benim kafamı iyice karıştırdı, ZTE F601, hardware ve software versiyonlar tamamen aynı

Canlıyız.

Son düzenleyen: Moderatör:
MikroTik üzerinden SFP arayüzüne erişemiyorum
Benimki gibi softbrick olmuş olabilir. Yakında çoğumuzun sfp modülleri yanacak, Mesela majdev 1 tane yaktı. Ben 2 tane yaktım.

O yüzden Çinli ROY dan şimdilik alışveriş yapmamak daha doğru bir tercih olacaktır.

Farklı bir GPON destekli SFP modül bulmak lazım.

Fiber takılı olduğu için erişemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…