Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Tam olarak neden yanıyor hocam?

SFP çalışıyor hocam. MikroTik üzerinden SFP arayüzüne ulaşmak için birkaç ayar yapmak gerekiyor ama onu bulamadım sadece.
SFP 35 derece stabil çalışıyor ortalama 3-4 aydır hiç kapanmadı.
Ve giriş yaptım

Son düzenleyen: Moderatör:
SFP çalışıyor hocam. MikroTik üzerinden SFP arayüzüne ulaşmak için birkaç ayar yapmak gerekiyor ama onu bulamadım sadece.
SFP 35 derece stabil çalışıyor ortalama 3-4 aydır hiç kapanmadı.
Bende Keenetic Hero (KN-1012) var, modemde çok sıcak çalışıyor, 65 derecenin altına düşmüyor kolay kolay. Ama mediaconverter cihazında "TP-Link MC220L" serin çalışıyordu.

Haftaya telafi SFP modülleri gelecek, bu sefer farklı bir harici bir Media converter kullanacağım. Yine sonuç alamazsam, değiştirmediğim tek ürün olan Keenetic modem yerine, yeni bir SFP girişli modem alacağım.

Yine olmazsa pes ederim artık Benden bu kadar.

Ben önceden Keenetic GİGA üzerinde çalıştırdım. Bahsettiğiniz gibi sıcaklık artıyordu. Ama MikroTik üzerinde bu duruma rastlamadım.

Ben önceden Keenetic GİGA üzerinde çalıştırdım. Bahsettiğiniz gibi sıcaklık artıyordu. Ama MikroTik üzerinde bu duruma rastlamadım.

Eki Görüntüle 136152
Bende miktorik almayı çok isterim. Hatta sizdeki ürün modelini düşünüyorum.

Benim evde tüm cihazlar wifi ile bağlı, bu durumda Wifi Modülü için hangi teknolojiler destekliyor? Wifi7 6E vs. Bu konuda hiç bilgi bulamadım.

Hocam ben interneti mikrotik üzerinde sonlandırıyorum.
Evdeki kablolu cihazlara onun üzerinden çalıştırıyorum.
Wifi yönünde ise Keenetic Hopper ile takılıyorum.
Şöyle bir model var.

Son düzenleme:
Muhtemelen keeneticte sfp modüller randımanlı çalışmıyor, sfp modüller ısınmaya bağlı olarak bozuluyor.

Bende Keenetic Ultra var ısı 40 45 oluyordu soğutucu aldım extra şu an 29 31'lerde dönüyor istersen soğutucu ile bir dene.

İki adet bozulan ;SFP modülü olduğu söylüyorsunuz, bu modüllerin içini yakından birkaç resim çekip paylaşabilir misiniz?

Sonuçta bu stickler küçük bir bilgisayar, bir işlemcisi ram'i ve ssd tarzı bir belleği var fakat hareketli bir parçası yok. Ben nıormal bilgisayarlar için söyleyeyim, işlemci yakmak imkansıza yakın bir şeydir, işlemci kendisini yada yazılımı korumaya alması gerekir. Bu switch kontrolcüsü içinde geçerli normal CPU için de hatta GPU için de. Bellek kısmı daha sakat yüksek voltaj ve ısı nedeniyle bozulabiliyor ama bu da overclock için geçerli. Sanki içindeki devrede bir komponentlerin bir ayağı devre kartından çıkmış olabilir gibime geliyor (aşırı ısınma nedeniyle belki). Eğer devre kartında bir yanık yoksa kurtarılabilir. Eğer yanma kararma falan yoksa çöpe atmayın derim.

Hassas ekipmanların voltaj dalgalanmaları için her zaman bir UPS arkasında durmasında fayda var. Bu arada kullandığınız cihaz doğru akım elektrik bağlantısı mı istiyor? Eğer öyleyse zamanla güç adaptörleri de zamanla bozulabiliyor mutlaka çıkış voltajını kontrol edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…