Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Ben bu firmayı bilmiyordum simetrik 10G veriyor 5000 liraya. Fiyat yüksek ama teknik olarak bu altyapıyı sağlamış olması bakımından çok güzel. 1000MBIT'e geçmeden önce 100Mbit'in yavaş kaldığını tecrübe ediyordum, 10Gbit gibi hızların sunulması bence ülke için iyi gelişmeler. Hepimiz tecrübe ediyoruzdur artık bir yazılıma bir güncelleme geldiğinde Gigabyte seviyesinde veri indiyoruz, 100 Mbit ile bu işler can sıkıyor. (100 Mbit aslında aslında benim VDSL döneminde aldığım hızlardı, herhalde herkes VDSL kullanırken 50-100 Mbit arası bir şey alıyordur diye tahmin ediyorum)

PS. Hepimiz biliyoruz ki artık adil kullanım kotası yok fakat bazılarından duyduğum üzere (Levent Pekcan, Teknoseyir) biz bireysel internet başvurusu yaptığımız zaman ve sözleşme imzaladığımızda, belki de hiç göremediğimiz bazı sözleşme maddeleri kabul ediyoruz, yani demek istiyorum ki petabyte seviyesinde internet trafiği yaparsak eğer servis sağlayıcı bunu ticari faaliyet olarak değerlendirebilir ve hizmeti kesebilir. Ben TurkNet altyapısı üzerindeyim ama Türk Telekom (veya Superonline) alttapısı üzerinde hizmet veren servis sağlayıcılar bu detaylara dikkat edeceklerdir çünkü megabyte başına para ödüyorlar diye biliyorum. Ayrıca şunu biliyorum, Amerika gibi yerlerde aylık ne kadar internet trafiği gerçekleşti diye bakıyorlar, internet hızları çok iyi olan kişiler evlerinde server kurup dünyaya servis vermeye başlıyorlar fakat servis sağlayıcılar da bunun önüne geçmeye çalışıyor haliyle . Bir zaman gelecek bizim için de aynı süreç işleyecek diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

5000 TL'ye 10gbit interneti local ağ(Türkiye içerisindeki server ağı) üzerinden veriyordur.

Yurt dışı ağ trafiğine kesinlikle 10Gbit veremez. 10Gbit simetrik Avrupa fiyatı €900 fiyattan başlıyor 2500€ kadar.

Tam tersi durum Avrupada da geçerli , €250 yada €300lık 10gigabit paketli internetide türkiye ye sokamazsınız Türk Telekom bir süre sonra engeller.

Tecrübe ile sabittir.

"Genelde ucuz hizmet veren bu veri merkezleri paylaşım merkezlerine (peering point) bağlılar.

Bu paylaşım merkezlerine bağlı olan verimerkezleri ve operatörler de erişimlerini kendi aralarında ücretsiz olarak takas ediyorlar."

Son düzenleme:
Hocam merhaba, buradan kendi ont cihazınıza bağlanıp bilgileri openwrt ye girerseniz belki o5 alabilrisiniz.

Ben online oldum zaten 2021 den sonra geçen gün ilk kez. Hep atladığım küçük 1 2 şeyi buldum sonunda, tukenmislik ile 2 senedir kenara attığım sfp lerimle..

Nasıl online olduğunu paylaşır mısın hocam, nokia olt kullananlara faydası olabilir.

Şu ttl usb converterin linkini atar mısın dostum

Son düzenleme:
Nokia olt den ziyade altyapı sağlayıcısına göre de değişiyor belliki.

Veritabanı yaptık. Orada yazıyor nelerin klonlandığı. https://dar.vin/gpontr

Alcatel-Huawei ile FS modded ile TTnet altyapıda çalıştı, aynı senaryo superonline'da online olamadı.

USB TTL ise CH340G diye aratabilirsin. https://www.akakce.com/arama/?q=ch340g (Şekil olarak aynı olanı birkaç farklı bağlantı ile görürsün.)

Kanka bunlardan herhangi biri oluyor mu? Fiyat farkı vs bazılarında çok aşırı gibi geldi de.

Dostum sen iki yazılımı da test etme imkanın oldu, fsmod openwrt den daha stabil çalışıyor diyebilir miyiz?

Dostum sen iki yazılımı da test etme imkanın oldu, fsmod openwrt den daha stabil çalışıyor diyebilir miyiz?
Ben kullanamadım superonline-ALCL altyapıda.
FS modded sadece telnet arayüz. GUI yok.

Superonline altyapı Huawei sahada Alcatel ve Media converter sipariş verdim. Bakalım durumları yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…