Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Şu 10Gbps versiyonunu denemeyi düşünen çılgın arkadaş vardı sanırım konuda, ne yaptı denedi mi?

Şu 10Gbps versiyonunu denemeyi düşünen çılgın arkadaş vardı sanırım konuda, ne yaptı denedi mi?

Normal GPON'da bant genişliği 2.5dl/1.24ul olduğu için mantıken 10Gbps bir (GPON)SFP mümkün değil. Simetrik 10 Gbps metro çektirtcem.

Ama xgs oltde olan varsa deneyebilir, yabancı bir forumda çalıştığı doğrulanmış. Türkiye'de combo harici sade xgs pek tercih edilmiyor, İstanbul'da vardı sanırım.

Mesela Superonline 10Gbps aboneye GPON sahada xgs ekleyip combo yapıyor, 10Gbps hizmeti olan kullanıyor diğerleri ise normal GPON'dan devam ediyor.

Son düzenleme:

Hocam OLT tarafında XGSPON desteği olup olmadığını kendi tarafımızda da aynı şekilde SFP XGSPON takıp denemeden öğrenmek fırsatımız var mı? 5-6 ay önce aktif olan bir altyapıdayım. Bir umut olabilir mi diye kontrol etmek istiyorum.

Hayır. Kullanıcı tarafı denemeden öğrenmek mümkün değil. Xgs SFP alıp denesen bile registration bilgin olmadığı için zor. (combo olt için) sade xgsde olanların zaten ONT cihazı xgs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom kullanıp ZTE OLT'de kullanan arkadaş var mı acaba?

Nokia zorlamaya devam ediyor FS Modded'de yeterli olmadı. Halen fake O5 :/

Bir de Nokia ONT'ye seri port+ttl kabuktan erişip auth bilgilerini çekmeyi dene, Reddit'e bir kişi arayüzde auth bilgilerinin fake olduğunu ama kabukta gerçek bilgilerin olduğunu yazmıştı.
Link atar mısın dostum?

Bir de Nokia ONT'ye seri port+ttl kabuktan erişip auth bilgilerini çekmeyi dene, Reddit'e bir kişi arayüzde auth bilgilerinin fake olduğunu ama kabukta gerçek bilgilerin olduğunu yazmıştı.

Erişimim tam gibi şuan ama aradığım bilgiler nerede bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…