Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Benim internet bağlantımda bazı gariplikler olmaya başladı.

İlk başta bazı sitelere girerken, https hatası/uyarısı gelmeye başladı. Sanki 'man in the middle' saldırısı gibi gözüküyordu. DNS sunucularını 1.1.1.1 olarak değiştirdim. DNS over https olarak yaparak (DoH) problemi çözdüm. Modeminiz destekliyorsa, DoH yada DoT mutlaka aktive edin. DNS sorguları normalde şifresiz olarak gönderiliyor.

Sonrasında Matlab programlama yazılımının sitesine (www.mathworks.com) girerken 'access denied' hatası almaya başladım. Bunu da ilk başta cloudflare warp ile çözdüm (one.one.one.one). Bir VPN olmasa da cloudflare sunucularına kadar 500Mbit indirme 70 Mbit yükleme hızları ile trafiği şifreliyor. Sonrasında Turknette arıza kaydı açtım, bir problem göremedik dediler, sonrasında problem kendiliğinden çözüldü.

Şimdilik gelişmeler böyle...

@netlife32 hocam, Alcatel SFP'yi ZTE arayüze girerken ekstra bir uğraşı oldu mu, konu anlatımındaki bilgileri aktarmak yeterli miydi yoksa?

Benim paketim gümrükte kaldı maalesef. Cins bir adama denk geldim sanırım ne kanıt gönderdiysem kabul etmedi. Banka slipi talep etti onu da göndermedim. Gümrük çekmeye yönlendirdi. Onlar da yeni kanunla birlikte minimum 15 bin tl masraf çıkacağını ilettiler. Velhasıl benim hikaye burda son buldu

Roy'a ürün fiyatını 10 dolar yazmasını söylediniz mi?

Roy'a ürün fiyatını 10 dolar yazmasını söylediniz mi?
Evet. Kargoyu da ücretsiz yazmış. Ama ben roydan converter da istemiştim. Bana o zaman 2 tane sfp sipariş et ben sana gönderirim demişti. Paketin üzerinde yazanla paket içeriği uyuşmuyordu. Ancak ondan ziyade fedex banka slipine takıldı. En sonunda da 30 euro geçtiği için gümrük çekmeye yönlendirdi. Bunun tespitini neye göre yaptı bilmiyorum.
İlk adımda 10 dolar yazan faturayı roydan alıp ilettim. Fatura bizde geçmiyor dediler. Sonra ürün linki istedi roydan fake bir ürün sayfası istedim. Ona da link açılmıyor dediler. O sıralar sürekli seyahat halindeydim elimden bu kadarı geldi ama iletişime geçtiğim şahsın insafına kalmış oluyor bu durumda ben öyle anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…