Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Simetrik internet hizmeti alıyorsun ama bir sorun yokken 100/100 alıyorsun

Simetrik verilen SFP'li modemde çalışmaması şaşırtmadı, portuda kapattırtmıştır sansüronline

Şunları yap:
Modem WAN hızına bak: ONT'den ne kadar geliyor anlamak için.

Bilgisayardan modeme bir dosya aktarımı yap: Sorun modemdemi anlamak için.

Son olarak başka bir cihazla dene: Sorun cihazdamı anlamak için.

Son düzenleyen: Moderatör:

WAN'dan 100 Mbit geliyor. 300'e vurup geri iniyoruz bunların ontleri de mükemmel. Şimdi arayacağım abone kaynaklı sorun yazacaklar. Bkz. 2021'den beri bu tür problemlere yazdıkları gibi.

Hoparlör parazit yapar

10G portlarda 2.5G anlaşma hızı olamayabiliyor. Ama 1G anlaşmalıydı ma5671.

Kendi modemlerinde hiçbir şekilde görmedi hocam. SFP ısınmadı bile. Sansüronlinedan etimizle kemiğimizle nefret ettiğimiz günler geçiriyoruz. Bu arada bilgili arkadaşlara Sol'ün yeni modemlerinde de DPI çalışmıyor. Wi-Fi 7 olarak verdikleri modemi birçok engelden dolayı kullanmıyorum bende.
Ek bir bilgi dün SFP bağlayıp kendi ONTlerine takınca ONT 2 saat alarm modunda kaldı. Reset vs çözüm olmadı. Localde metro internetlerde böyle SFP'li bağlıyorlar. Eğer imkanım olursa gidip onları inceleyip nasıl yaptıklarına bakabilirim. Eğer yanılmıyorsam Nokia SFP kullanılıyor. Doğrulayıp erişebilirsem belki bir yararı olabilir OpenWrt kullanıyorlarsa.

Dosya Ekleri

• 1744281591791.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 52

Metro Ethernet fiberinde, olt saha fiberi gibi kimlik doğrulama yok. Normal LC iki modlu SFP kullanılıyor. Tak çalıştır yani, doğrulama ipoe yani route tarafında yapılıyor.

Metro Ethernet fiberinde, olt saha fiberi gibi kimlik doğrulama yok. Normal LC iki modlu SFP kullanılıyor. Tak çalıştır yani, doğrulama ipoe yani route tarafında yapılıyor.

Kanka benim gördüğüm yerde (2-3 ay öncesinde Superonline da çalışıyordum) bizim ONT uçları gibi aynıydı. LC uç değildi yani. Oradan da ccr a gidiyordu. Şu yere tekrar ulaşabilsem keşke.

Kanka benim gördüğüm yerde (2-3 ay öncesinde Superonline da çalışıyordum) bizim ONT uçları gibi aynıydı. LC uç değildi yani. Oradan da ccr a gidiyordu. Şu yere tekrar ulaşabilsem keşke.

Genellikle LC çift kullanılıyor biri down biri up olarak, fakat belki Single ile de veriyorlardır.

FedEx her alanda kılın teki. Kendi elemanları var ve saçma sapan hareket ediyorlar. Bende bir zaman Çin'den SFP aldığımda onlarla gelmişti. Her alanda mükemmel yokuşa sürüyor ve fiyatları abartıyorlar.
Bana da FedEx ile geldi Roy'dan. Link işini de ona AC diyen ilk ben olabilirim muhtemelen link i attım ve kredi kartında 10 $lık rakamı gösterir PDF'i yolladım direk çektiler gümrükten bende.

Bende çalıştı fakat 1G olarak gördü SFPleri 2.5 olarak çalışmıyor TP-Link'te.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…