Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

FTTB kullanıcıları için pek bir aşma yolu yok sanırım ISS hız sınırını Emeğinize sağlık.

Fiber binaya gelip DSLAM ile dönüştürülüp giga Switch cat 6 ile dairelere aktarılıyor yani en fazla 950 civarı hız alırsınız gibi. Kesin bir bilgim yok fakat binaya gelen fiberde boşta fiber kıl Core varsa bireysel olarak FTTH'ye dönüşüm yapabilirsin.

SFP sipariş edip de eline ulaşan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bunu yapmak kaç saatimi alır tahmini?

Merhaba,
İzmir'de yaşıyorum ve ofisimle evim aynı binada, altlı üstlü konumlanmış durumda. Yakın zamanda fiber altyapı çektirdim; şu anda modeme kadar fiber geliyor, ancak henüz bağlantı aktif hale getirilmedi.
Şu an mevcut durumda bir Keenetic Hopper DSL ve bir Keenetic Splinter kullanıyorum. Splinter'ı evimde, Hopper DSL'i ise ofisimde konumlandırdım. Yani bağlantı sorunlarını en aza indirmek adına bir mesh sistemi kurdum.
Fiber bağlantım aktif hale geldiğinde, GPON cihazı kullanmak yerine GPON özellikli bir modem almayı düşünüyorum. Ya da sizin bu rehberinize dayanarak mevcut sistemi optimize edebilirim.
Eski bir bilgi işlemci ve elektrik-elektronik haberleşme teknisyeni olarak süreçle ilgili genel bilgiye sahibim, ancak bazı noktalarda size danışmak isterim. Rehberiniz gerçekten çok başarılı, emeğinize sağlık.
Elimde Şu an SPF Olarak OP-MP413L1SD-10 var.
Ekstra olarak Keenetic Ultra alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oldukça iyi işçilik döndüğü belli hocam. Yalan olmasın arada konuya gelen mesajları okuyup şu görsele bakıp gidiyorum.
Bu switch'i her gördüğümde Telekom'un eskiden Santraller'de kullandığı Alcatel OmniSwitch serisine benzetiyorum, nerdeyse tipi aynı, hafif morluk eksik o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…