Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

FakeO5 sebeplerinin en başı yetersiz Omci infosu. Sonra sahaya spesifik bir ayar ya da yönlendirme.

Daha ayrıntılı bilgi verir misin?
Sahada ne gibi ek bir ayar kural olabilir?
SFP'nin klonlayamadığı ne var diye sormalıyım aslında

Excel listesinde farklı sheetlerde bu tarz ürün ve bilgi içeren diğer Web sayfalarını toparlamistim ve güncelliyorum sık sık.

Her tarafına yapıştırmak biraz kullandığınız routerin sağında solunda ne var ile alakalı oluyor. Bir gün bir yapıştırmışım anten ayağına denk geldi. 1 ile 2 - 3 tane yapıştırmak arasında çok değer farkı olmadığını gözlemlemistim bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:

ONT Shell kadar inceledim sonuç yok arayüzdeki ile aynı bilgiler. Ek bir bilgi yok.
@Majdev
@13257
@Florentiy

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 140909

Eki Görüntüle 140910

ONT Shell kadar inceledim sonuç yok arayüzdeki ile aynı bilgiler. Ek bir bilgi yok.
@Majdev
@13257
@Florentiy
Fiber bağlı iken erişemiyorsun değil mi?

2021 yılında da o şekilde idi. Değişeceğini zannetmiyorum.

ONT/system/mib>show

Buradaki bilgileri fiber takılı iken de görmek lazım.

ONT/traffic/omci>show connection all

ONT/system/net>show connection all

ONT/system/env>show cur

ONT/system/env>show back

Fiber takılı iken erişilmiyor evet.
Bu komutları da denedim ama yok yani şu ONT olt arası bilmediğimiz protokolü bir bulabilsem.

Fiber takılı iken erişilmiyor evet.
Bu komutları da denedim ama yok yani şu ONT olt arası bilmediğimiz protokolü bir bulabilsem.

VLAN FW, entity filan uymuyor muhtemelen.

Sen çözmüştün sanırım O5'i nasıl oldu? Ne kaynaklıymış?

Nokia saha için 2021'de aldığım Realtek çipsetli cihaz için en son yazılımlardan birini kurdum ve çözüldü desem.

Geçen Nokia sahada O5 olup VLAN gelmeyen bir arkadaş oldu. Biraz gözlerimi ovuşturdan sonra OMCI'de bir şeyi ters yazdığımı fark ettim, o da çözüldü.

ALCL sahada Alcetel SFP ise O2-O3'te kalıyor. O arkadaşta Huawei'yi deneyeceğiz bir de.

İşin bir diğer yanı ise aslında sanırım Lantiq değil de Realtek çipset için işlerimiz daha rahat olabilir.

Realtek çipsetli SFP ONU'yu başka altyapılarda da deneyeceğim inşallah. (3 senedir planımda idi.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…