Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

MikroTik cihazlarını kullanmak başlangıçta zorlayıcı olabilir, adeta beyin yakar. Ancak bir kez alışınca bağımlılık yapar. Gerçekten harika cihazlar.
Güzel cihazlar hocam ancak pek uygun da sayılmaz, 9K gibi bir fiyatı var ortalama, ev kullanımı için bütçe biraz düşündürdü. Yoksa hemen almak isterdim.

Son düzenleyen: Moderatör:

@ibrahimi hocam sizdeki MikroTik'ten bakıyorum da, Wi-Fi'yi Keenetic'ten kabloyu da MikroTik'ten vermek istiyorum. Ancak aynı zamanda zapret de kullanıyorum ve olmazsa olmazım oldu doğrusu. Bunun için bir yöntem olur mu zannedersem Keenetic PPPoE olmadan zapreti çalıştırmıyor, MikroTik de kapalı bir OS olduğu için entware modüllerini desteklemiyormuş.
Konuda bunun için bir çözüm bulan arkadaş var mı?

MikroTik'e byedpi, zapret vs. kurulabiliyor hocam.

Roy'dan aldığım 16 dolar yazılmış SFP, Çin sonrası PTT kargo ile şu anda yolda ve şu anda 419 TL'lik ücret çıkmış görünüyor, satın almış ve alacak olan arkadaşların belki işine yarar.

Bana 717 TL çıkmış. Alibaba'dan almak pek mantıklı değil.

Zaman bazlı olarak evet ama fiyat olarak TR içi birkaç ilan 4000-4500 seviyelerinde dolanıyor. Keşke ticaret yapanlar yurt dışından toplu getirip satışını yapsalar.

Çin'den ticaret yapan biri çok kolay ülkeye sokar fakat SFP üretimi lantiq Huawei MA5671 ve Nokia g-010S-P artık olmadığı için hepsi ikinci el.
Bu yüzden garanti ve destek kısıtı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…