Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Roy'dan aldığım MA5671A ile Türknet'de ilk testimi yapabildim. Türknet için daha yüksek hız bekliyordum açıkçası. Router olarak Banana Pi R4 kullanıyorum, default ayarlardayım. Belki iyileştirme yapmak mümkün olabilir, bakınacağım. Konudaki tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

OpenWRT ve WAN ayarlama kısmında bir türlü PPPoE bağlantısı kuramamıştım. Kullandığım arayüz için VLAN ID ile arayüz ismi verince internete çıkabildim. (Örn: wan.35 ya da eth2.35 gibi). Bu bilgiyi bulmak için biraz bakınmam gerekti, belki ihtiyacı olan bir arkadaş denk gelir diye paylaşayım.

O donanımla daha yüksek olması gerekirdi.

Banan Pi R4 SFP+ desteklemiyor. 2.5Gbit hız alınmıyor. 1gbit yada 10gbit desteği konuşuldu forumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Banana Pi R4 SFP+ desteklemiyor. 2.5Gbit hız alınmıyor. 1Gbit ya da 10Gbit desteği konuşuldu forumda.
Router tarafından baktığımda MA5671A'nın 2.5GBE olarak konfigüre edildiğini görebiliyorum, BPI R4'ü en güncel resmi OpenWrt ile kullanıyorum. LuCI arayüzden baktığımda da SFP'nin takılı olduğu ETH2'nin 2.5G modunda olduğu görülebiliyor. Aynı zamanda hız testinden 1.3Gbps sonuç aldığımdan dolayı sorunun bu olacağını düşünmüyorum.

Biraz sabırsızlıkla MA5671A içerisinde yüklü olan OpenWrt sürümüne vs. bakmadan direkt ONT bilgilerini kopyalayıp SFP kısmını saldım açıkçası. O5 durumunu görür görmez Router kısmına dönüp internete çıkmayı denedim. @Majdev hocamın belirttiği MA5671A OpenWrt sürüm ve stabilite durumlarını biraz geç fark ettim. Müsait bir zamanda MA5671A sürümünü kontrol edip uygun güncelleme veya düşürme işlemini yapacağım. ONT bilgilerini girerken arayüz görselleri ile bendeki arayüz arasında farklılıklar vardı, muhtemelen Çin'den farklı bir OpenWrt sürümü ile gelmiş olma ihtimali yüksek.

Aynı zamanda Router tarafındaki OpenWrt üzerinde Hardware Offloading veya Software Offloading gibi ayarların hiçbirisine girmeden direkt bodozlama test yapmışım. Yabancı forumlardaki arkadaşlar bu özellikleri aktive ettikten sonra düşük hız gibi sorunlardan kurtulmuşlar.

Muhtemelen Speedtest sonucunun yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra artacağını düşünüyorum.

05'i gördüm ama hala internete cıkamıyorum VLAN ID de dogru sorun ne olabilir?

05'i gördüm ama hala internete çıkamıyorum VLAN ID de doğru sorun ne olabilir?
Fake O5 durumu haricinde PPPoE kullanıcı adı ve şifre eksik olabilir belki. Onu da girdiysen emin değilim. Mevcut ONT marka bilgisini paylaşırsan belki Fake O5 tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir.

Hardware Offloading'i aktifleştirince tam hızı görebildim. Router tarafındaki OpenWRT üzerinde biraz ince ayar çekip incelemem lazım gibi duruyor. Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…