Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Merhaba,
Konu ilgimi çekti ve ilgi alanım olduğu için ben de bir çılgınlık yaptım. Halihazırda 2.5G ETH portlu Keenetic router'ım var. Rehbere göre gerekli olan SFP, MikroTik, Arduino vs başlangıç maliyeti yaratacağı için 2.5G ETH portlu bir ONT arayışına girdim ve birkaç satıcı ile yazışıp siparişini verebildim ve elime ulaşmasını bekliyorum.
Benim ONT Nokia marka, sağlayıcım TT. Doğrulama işlemleri için neler gerekecek bakacağız. Umarım sadece seri no ve mac adresi yeterli olur.

ONT'den vazgeçip SFP'ye odaklandım, artık tplnk routeri AP olarak kullanırım.
MikroTik RB5009 dün elime ulaştı.

Türk Telekom'dan bir tanıdık vasıtası ile kayıt ettireceğim. Zaten SFP kutusunda bilgiler yazıyor görsellerden gördüğüm kadarıyla.

Sınırı geçmesine rağmen gaza gelip Nokia G-010S-P sipariş verdim umarım sonumuz gene vergi hüsranı olmaz.

Gelince güncelleme yapacağım.

Harika rehber. Benim teknik bilgimi aşıyor ama uğraşınıza hayran kaldım.

Keşke benim de fiberim olsa da ben de uğraşabilsem hız sınırını aşma meselesiyle. Burada deneyip başaran herkese gıpta ediyorum cidden.

Bu rehberi yapmayı deneyip başaramayan arkadaşlar modemi duvara fırlatıp havada yumruklayarak parçalar yüksek ihtimalle. Her ne kadar konu hakkında bilgi sahibi olmasam da güzel rehber, her şey açıklanmış.

MikroTik'i nereden ve kaça aldınız?
Sizin aldığınız modele baktım Türkiye'de satan PoyrazNetwork var orada da 10k, yurt dışından getirtsem vergiden patlıyor.
MikroTik'ler harbi pahalı.

MikroTik'i nereden ve kaça aldınız?
Sizin aldığınız modele baktım Türkiye'de satan PoyrazNetwork var orada da 10k, yurt dışından getirtsem vergiden patlıyor.
MikroTik'ler harbi pahalı.

Türkiye'de 8 civarı olmalı,
Dayım Almanya'dan hediye olarak getirdiği için Yurt dışı fiyatını bilmiyorum.
Fakat tanıdığın varsa vergisiz getirtebilirsin, çok daha ucuza gelir.

MikroTik'ler bence dandik ev routerlarına göre gayet uygun fiyatlı, tek sorunu Wi-Fi olmaması, gerçi zaten firewall router genellikle AP olmaz fakat olsa bile başarılı değil. AP(Wi-Fi router) takarsın.

Senin dayın iyiymiş bizimkiler Fransa'da çikolata bile getirmiyor

Daha önce bu konuyla ilgili uğraşacaktımda vazgeçtim sansüronlineye mahsur kaldık artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım selam konuyu açan arkadaş için eline sağlık çok değerli bir konu sayfa sayfa okuyorum ve anlamaya çalışıyorum yapmak için ama bu işe biraz cahil kalıyorum şunu sormak istiyorum ona göre işlem yapmak istiyorum: Ben şu an Superonline 200 Mbps download hız anlaşmam var. Değerli arkadaşımızın işlemini başarı ile yaparsam eğer bana gelen hız sınırlaması olan 200 Mbps aşıp 1GB download, 1 GB upload hızlarına mı ulaşıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…