Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Hayır. 200 Mbps pakettesiniz ve sizin bunu yapmanıza fazla gerek yok eğer meraklı değilseniz. Bu konun ağırlıklı amacı ONT'yi tamamen aradan çıkartıp 10 Gbps portlarda 1 Gbps için koyulan 940-950 Mbps hız sınırlarını aşıp santralin hem asıl hızını görmek, hem de 1 Gbps'i tam anlamıyla kayıpsız almak. Anladığım kadarıyla da Superonline'da bunu yapmak bir nebze dolambaçlı.

@EkmekArasiSSD,
Anladım hocam ben farklı anlamışım konuyu
Ama güzel bir içerik keşke ont cihazını aradan kaldırınca bu hız sınırlama olayı da kalksaydı o zaman gerçekten uğraşırdım baya

Yok hocam. O kadar olmaz. Hız sınırı doğrudan kaldırılmış olsaydı hem çıkarılan 100-200-500-1000 Mbps paketlerin bir anlamı kalmazdı hem de herkes santralin maksimum hızını alsaydı ciddi anlamda hız sorunları ortaya çıkabilirdi. Bu yüzden bu yapılmaz. Belirli bir noktadan sonra santralin yazılımsal hız kısıtına her türlü takılacaksınız.

Superonline Nokia sahadayım https://shbd.io/s/iH34WuZB bunu almayı düşünüyorum, Media converter ile kullanacağım olur değil mi?

Türkiye'de satan var mış demek, gayet iyiymiş.
Yurt dışı ile uğraşmak istemiyorsan alınabilir.

Fakat çalışıp çalışmayacağını kimse net bir şey diyemez, konuma göre değişiyor.

Son düzenleme:
Bide buna QoS/SQM, zapret, ve dnscrypt kurup(OpenWRT) yüksek hızlı ve sansürsüz internet kullanmak var.

Bu faydalı konu ve konuya yorum yazarak ortak olan herkesin ellerine sağlık, hepsini teker teker okudum.
SOL 1000 abonesiyim, halihazırda Keenetic hopper KN3811 ve Huawei V6 ONT kullanıyorum, ONT'den telecomadmin yetkisi aldım her şey görünüyor, lakin SFP ile birlikte SFP destekli router da almak lazım gibi duruyor, araya MC koymamak için. Bu da bir maaliyet, keşke en azından upload hızları biraz fark etse de paraya kıyıp alabilsek

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence öyle düşünme, plastik GPON cihazından da kurtuluyorsun. İçinde nasıl bir açık kaynak yazılımları var kimbilir. Bunları da düşünmek lazım. Bir de şunu yapanlar var. Ben ne olur olmaz yapmam ama kiralık modemi iade edenler var. Bunu yapıp kiralık modemi ve GPON da iade etmeye çalışılabilir. Ama ben bu GPON taklit ettiğim için. GPON iade etmem. Eski GPON cihazım ısınıyordu günde bir kere kapatıp açmam gerekiyordu. Yenilediler sorun ortadan kalktı.
Ben o GPON cihazlarına güvenmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…