Rehber FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir?

Fiber altyapıda nasıl iade etmişler. Kiralanan evin demirbaşı olan aslında ONT zaten.
Göya router kira zorunluluğu kalkacaktı ama ONT veriyoruz adı altında devam eder gibime geliyor o sistem.
Aslında en güzelini superonline yapıyor. İnternet bedelimin içinde diyor. TTnet, internet ücreti bu +150TL router kirası diyor. Herkes bulanıyor.

Merkez şubeye gitmiş. Modemi iade etmiş GPON için aylık 40 TL mi ne alıyorlarmış. 150 lira yerine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yaşıma daha girdim.

Bu işlerin tepki ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Uğraşırsanız BTK yazarsanız elinde sonunda alırlar. O kadar uğraşmaya değer mi? Bence değmez. Ona gelene kadar upload, IP6 ve DPI konularına tepki koymak lazım. Madem DPI çok istiyorlar, bende her şey de DPI silah olarak onlara karşı kullanacağım. Mesela ping sorunu vardı. Tek başına söyleyince hiçbir şey olmadı. DPI, IP6 ve upload hepsinde iyileştirme istiyorum ping sorunum var dedim. Ping sorunum düzeldi. Benim gibi 1000 kişi olsa düzenli olarak BTK yazacak. Şimdi hepimizin "upload" artmış, ve IP6 hayatımıza girmiş olurdu diye düşünüyorum. İP6 BTK'den onay bekliyormuş Türk Telekom'in öyle bir duyum aldım. Ne kadar doğru bilmiyorum. "Upload" da "1 gbit" de minimum "150Mbit" olması lazım. Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum. 150Mbit olursa, O zaman DPI çok sorun etmeyiz gibi geliyor. "Discord'a" açılırsa zaten büyük problemimiz kalmıyor. Konumuzun bununla ilgisi yok ama, bu konuların hepsi olması gereken şeyler. Uğraşan insanları gördüğüm için bunları dile getirmek istedim. Uygun değilse mesajım silinebilir sorun değil benim için.

Hocam merhaba, elinizde halen bulunuyor mu? Benim de 1 adet SFP-GPON cihazina ihtiyacım var. Routerim UniFi Dream Machine SE. 10gbitlik portuna takmayi dusunuyorum. Elinde satilik bulunan varsa benimle iletisime gecebilir mi acaba?

Hocam merhaba, elinizde halen bulunuyor mu? Benim de 1 adet SFP-GPON cihazina ihtiyacım var. Routerim UniFi Dream Machine SE. 10gbitlik portuna takmayi dusunuyorum. Elinde satilik bulunan varsa benimle iletisime gecebilir mi acaba?
Merhaba, ne yazık ki Türkiye'de değilim.

2.5G SFP isteyenler gelsin bakalım. Keenetic Hero

Eki Görüntüle 124006
Çöp çünkü 2.5G SFP taksan bile GE LAN portlarına takılıyorsun.

Merhaba, ne yazık ki Türkiye'de değilim.

Çöp çünkü 2.5G SFP taksan bile GE LAN portlarına takılıyorsun.
Toplam bandwidth ile sınırlı kalıyor aynen.

Bir Nokia ONT daha, bir fake O5 daha
ONT: Nokia G-1425G-B
OLT: Bilinmiyor
ISP: BakTelekom (Azerbaycan)
Hardware Version: 3FE49937AABA
Software Version: 3FE49568HJJI86(1.2201.186)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…