Detaylar
Kim cevapladı?Mafaky
Uzman
FTTH dönüşümünde, yolu vs. kazıp binaya turuncu fiber kablosunu çekenler 1. taşeron ekip. Binaya fiber dağıtım kutusunu (OFDK) takanlar 2. taşeron ekip. Bu kutudn (ya da kutunun olacağı yerden) dairelere (abonelere) dahili tesisat fiber optik kablolarını (OBK) çekenler 3. taşeron ekip. Bunlar artık hemen hiç koordineli çalış(a)mıyorlar. 
FTTH dönüşümünde, yolu vs. kazıp binaya turuncu fiber kablosunu çekenler 1. taşeron ekip. Binaya fiber dağıtım kutusunu (OFDK) takanlar 2. taşeron ekip. Bu kutudn (ya da kutunun olacağı yerden) dairelere (abonelere) dahili tesisat fiber optik kablolarını (OBK) çekenler 3. taşeron ekip. Bunlar artık hemen hiç koordineli çalış(a)mıyorlar.![]()
17 Ocak 2025 fiber kutusu binaya takıldı.
Altyapı sorgulamasında fiber görüntülenmekte.
Fiber başvurusu yapabilir miyim?
Mafaky
Uzman
Bence yapabilirsiniz. Takılan OFDK (Fiber Kutusunda) Fibernet'in artık aktif olduğunu da varsayarak.Eki Görüntüle 117071
17 Ocak 2025 fiber kutusu binaya takıldı.
Altyapı sorgulamasında fiber görüntülenmekte.
Fiber başvurusu yapabilir miyim?
25 Ocak'ta aktivasyon yapılacak dendi. Bekleyelim bakalım.Bence yapabilirsiniz. Takılan OFDK (Fiber Kutusunda) Fibernet'in artık aktif olduğunu da varsayarak.
Kafayı yemek üzereyim.
28 Ocak'ta tekrar aradım Netspeed'i ve bana 15 Şubat'ta aktif olacağını söylediler. Türk Telekom öyle demiş.
Ben de beklememek ve fiyatı sabitlemek için Türk Telekom'a geçiş yapmayı denedim. Online olarak 8-9 kere başvuru yaptım. Ancak otomatik olarak iptale düşüyor. (6-7 Şubat'a randevu günü veriyor.)
Netspeed'i arayıp dönüşüm işlemini iptal ettirdim. Daha sonra başvuru yaptım ama yine iptale düştü otomatik.
Türk Telekom'u arıyorum yaşadığım sorunu anlatıyorum, ordan oraya yönlendiriyorlar beni.
Fiber'e geçmek bu kadar mı zor ya.
Halihazırda iş emri olduğu için Türk Telekom başvuruyu iptal ediyor.
Ama Netspeed biz dönüşümü iptal ettik diyorlar.
Dünden beri en az 20 kere aradım iki tarafı da.
Mevcut internetim VDSL. Bunu iptal etmek istemiyorum hemen.
Fiber geldikten sonra iptal etmek istiyorum.
Son düzenleme: