FTTX-V2 altyapıyı FTTH'ye dönüşüm talebi için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0192617362
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 840
  • Etiketler Etiketler
    alt ftth

0192617362

Uzman
2013 yapımlı 10 katlı 36 daireli bir sitede oturuyorum 2013'ten beri fttx V2 altyapı mecvut fiber tip 11a panoya giriyor oradan telefona dönüşüyor o da panoya gidip evlere bakır kablo çıkıyor bu da hat zayıflaması olsun hazır binama gelen fiberi kullanamamak olsun can sıkıcı bir durum. FTTH altyapı için TT ilçe müdürlüğüne gittim FTTH için tüm binanın dilekçe vermesi gerekiyor falan sayıkladılar tüm binadan dilekçe toplamak ayrı işken diğer bloktan da toplamak getekiyor kim toplayabilecek 72 dilekçeyi neyse sokağımıza baktığımda 15 16 bina var 3 4 binada FTTH mevcut diğerleri ise düz VDSL çıkıyor göknetden sorguladığımda tek bizde fttx V2 var uzun olayin kisasi binama FTTH dönüşüm için farklı alternatif olarak ne yapabilirim dilekçe desem kimileri ne alaka, ne gerek var deyip yazmayacak bile bu yüzden başka bir yöntem ile dönüşüm istemem lazım yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

FTTB/DSL kullanıyorsunuz. FTTH'e dönüşüm için müdürlüğe gidip konuşmanız gerek. FTTB/DSL olduğu için FTTB/ETH gibi düşünmeyin. Aktif altyapı olduğu için, OLT'den değil, L2-OFTK şeklinde gelir. PON değildir. Dolayısıyla, santral tarafındaki Edge cihaz, OLT'nin durumunu bilmediğimiz için, gelir veya gelmez diyemeyiz. Siz müdürlüğe gidin (Planlama bölümü) buradan bilgi alın.

Bugün ben de aynı durum için gittim bilgi aldım,yani neredeyse bakır dönüşüm neyine yetmiyor gibi bir tavır sergilediler bana,çok komikti cidden.Bölgemdeki her yer tt fiberi desteklemesine rağmen bizde daireye fiber gelmiyor.Siteyiz ve 185 tane de daire var.Dilekçe yazıp çıktım,işleme bile alacaklarını sanmıyorum.

Bizim de siteler 72 kişilik toplamda ama zaten yasadıgımız yer çok da hizmetin kaliteli oldugu bit ilce degil aynı tavırı sergilerler diye ben hiç ugrasmadım ama yaptıkları afedersiniz ama salaklık madem binaya kadar getiriyosun fiberi niye daha pahalı bir tesisat olan bakır kabloyu tercih ediyorsun fiber kablo bakıra gore cok daha uygun ve hesaplı.

İlgilenmiyorlar hocam,al vdsl kullan bu kadar.

Zararlı cıkan onlar niye boyle bir yaklasım sergiliyorlar garip.
Hocam altyapı getirse abonelik ücretini o mu kazanıyor sanki.Oturup maaşını aldığı için istediğini söylüyor.
Hızmış pingmiş ilgilenmiyor bunlarla,varsa neyine yetmiyor bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…