Ravends

Çalışkan
Arkadaşlar BTK aracılığıyla aynı sokakta bulunan fiber altyapının bizim apartmanımıza da gelmesi için bir talep oluşturmuştum ve gelen cevap bu oldu:

"İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden
yararlandığınız lokasyonda Fibernet (H) hizmetinin tesis edilmesine yönelik
talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda internet altyapımız bulunmakta ancak bölgedeki talep yoğunluğu nedeniyle ek kapasite ihtiyacı oluşmaktadır.

Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı
internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık."

Sizce gerçekten umursamışlar mıdır veya en azından ileride fibere dönüşüm durumu olabilir mi? Yapmam gereken ekstra bir şey önerir misiniz? Veya geri cevap yazayım mı?

Belki benzer şeyler yaşayanlar varsa diye açtım aslında bu konuyu.

Şu an port olmadığı için 8 Mbps ADSL internete muhtaç durumdayım ki günde 50 kere kesilmesini saymıyorum bile.
Hemen dibimizdeki binada 1 Gbps fiber görünüyor, belki biz de kullanırız diye umut ediyorum.
Mahallenin rastgele 10-15 binasını sorguladım ancak sadece 3-4 binada fiber görünüyordu. Onlar da hemen yan sokakta, birisi hemen yanımızda.
2-3 gün önce arıza için gelen teknisyene de sorduğumda buraların altyapısı hep fiber zaten demişti umursamaz bir şekilde.

Arkadaşlar BTK aracılığıyla aynı sokakta bulunan fiber altyapının bizim apartmanımıza da gelmesi için bir talep oluşturmuştum ve gelen cevap bu oldu:

"İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden
yararlandığınız lokasyonda Fibernet (H) hizmetinin tesis edilmesine yönelik
talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda internet altyapımız bulunmakta ancak bölgedeki talep yoğunluğu nedeniyle ek kapasite ihtiyacı oluşmaktadır.

Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı
internet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık."

Sizce gerçekten umursamışlar mıdır veya en azından ileride fibere dönüşüm durumu olabilir mi? Yapmam gereken ekstra bir şey önerir misiniz? Veya geri cevap yazayım mı?

Şu an port olmadığı için 8 Mbps ADSL internete muhtaç durumdayım ki günde 50 kere kesilmesini saymıyorum bile.
Hemen dibimizdeki binada 1 Gbps fiber görünüyor, belki biz de kullanırız diye umut ediyorum.
Mahallenin rastgele 10-15 binasını sorguladım ancak sadece 3-4 binada fiber görünüyordu. Onlar da hemen yan sokakta, birisi hemen yanımızda.
2-3 gün önce arıza için gelen teknisyene de sorduğumda buraların altyapısı hep fiber zaten demişti umursamaz bir şekilde.
Yapay zeka ile bir dilekçe yazdırıp öyle atın belki spesifik olarak bir tarih verirler. Ve müdürlüğe gitme şansınız varsa müdürlüğe gidin en doğru bilgiyi onlar verir.

İlk şikayetin bir kısmını da yapay zekaya yazdırmıştım. Ama bu gelen cevap çok yeni bence şu anlık tarih vereceklerini düşünmüyorum onaylansa bile ki onaylanması bence çok zor geliyor.
Sanırım dediğiniz gibi en iyisi müdürlüğe gidip bir de oradan dilekçe vermek.

Altyapıyı biraz da talebe göre getiriyorlar hocam. Toplu bir şekilde dilekçe vs. verdiğinizde veya bina yöneticiniz talepte bulunduğunda süreç hızlanabilir. Şu anda xDSL olduğuna göre yüksek ihtimal TT kullanmaktasınız, başka ISS'lerin fiber panosu da olabiliyor binalarda.

Kardeşim olmadı CİMER'e yaz gitsin, bakalım ne olacak.

BTK'ya yazın diyorlar bir şey değişmiyor.

"İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. İnternet erişim hizmetinden.
Yararlandığınız lokasyonda fibernet (h) hizmetinin tesis edilmesine yönelik.
Talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda internet altyapımız bulunmakta ancak bölgedeki talep yoğunluğu nedeniyle ek kapasite ihtiyacı oluşmaktadır.

Siz değerli müşterimizin kaliteli ve hızlı.
İnternet hizmetinden faydalanabilmesi için altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altına aldık."

Kamu denetçiliği kurumuna yazıp şansınızı deneyebilirsiniz.

Ve illa dilekçe verecekseniz diye bir gerekçe yok. Planlama erişim birimiyle görüşmek istiyorum deyin adresinizi verin belki planlanmış proje vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
BTK'ye yazın diyorlar bir şey değişmiyor.

Kamu denetçiliği kurumuna yazıp şansınızı deneyebilirsiniz.

Ve illa dilekçe verecekseniz diye bir gerekçe yok. Planlama erişim birimiyle görüşmek istiyorum deyin adresinizi verin belki planlanmış proje vardır.

2-3 hafta bekledikten sonra gelişme olmazsa öyle yapacağım sanırım. Planlanmış proje konusunda da gelen teknisyene sorduğumda Türk Telekom ileride buraya çalışma yapacak demişti ancak yakın bir zamanda olacağını sanmıyorum maalesef.

Kardeşim olmadı CİMER'e yaz gitsin, bakalım ne olacak.

CİMER BTK'ye yönlendirmek dışında bir şey yapmıyor sanırım maalesef.

Altyapıyı biraz da talebe göre getiriyorlar hocam. Toplu bir şekilde dilekçe vs. verdiğinizde veya bina yöneticiniz talepte bulunduğunda süreç hızlanabilir. Şu anda xDSL olduğuna göre yüksek ihtimal TT kullanmaktasınız, başka ISS'lerin fiber panosu da olabiliyor binalarda.

Evet hocam tek TT kullanıyorum ve mahallede tek TT altyapısı var. Son çare toplu dilekçe de denerim olmadı.

Bunun dışında 1-2 ay önce Superonline mahallede kısa bir kazı çalışması yaptı ancak ondan beri hiçbir gelişme yok. Evlere falan bağlamadılar. Sadece mahallenin tek bir noktasına gri rögar kapağı koymuşlar başka da görmedim. Rögar kapağından 100 metre ilerisinde bir evin çatısında baz istasyonu vardı sanırım onun için oda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı taleplerine TT asla şu tarihte geleceğiz demez ama geleceğiz derse elbet bir gün gelir; belki yarın belki yarından da yakın.

Altyapı taleplerine TT asla şu tarihte geleceğiz demez ama geleceğiz derse elbet bir gün gelir; belki yarın belki yarından da yakın.

Öyle hocam ancak geç olduktan sonra da bir anlamı kalmıyor 4 yıldır 8Mbps internet kullanıyorum hala ve bunca zaman zaten altyapı var mış. Hatta hemen yan binanın fiber direği ile bizim direk arasında 15 metreden daha az bir mesafe var.
Halihazırda altyapı olduğu için belki daha kısa sürer umarım.

Öyle hocam ancak geç olduktan sonra da bir anlamı kalmıyor 4 yıldır 8Mbps internet kullanıyorum hala ve bunca zaman zaten altyapı var mış. Hatta hemen yan binanın fiber direği ile bizim direk arasında 15 metreden daha az bir mesafe var.
Halihazırda altyapı olduğu için belki daha kısa sürer umarım.

Etrafta fiber varken size ADSL dayatıyorlarsa müdürlüğe gidip durumu anlatabilirsiniz. Müstakil dairede oturmuyorsanız sorun olacağını sanmıyorum. Bu biraz bütün kanallardan memur zihniyeti zorlama işi. Üç sene ben de bekledim kiracı halimle akla gelebilecek her kanaldan nasibimi zorladım, başka binanın yöneticisiyle tartıştım, taşeronla arkadaş oldum. 350 nüfuslu bir köyde yaşamıyorum yanlış anlaşılmasın.