Kunget

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, bu ara bir monitör alma niyetim var. 32'' ile 27'' arasında bir şey alacağım fakat Full HD mi yoksa 2K mı olmalı bilemiyorum.
Oyun oynamıyorum, internette gezinme ve bir şeyler izleme amaçlı kullanacağım. Bu nedenle 2K aldığım durumda 1080p olarak izlediğim içerikler 2K ekranda kötü durur mu bilemiyorum. Sizlerin de yorumunu almak isterim. Teşekkür ederim.

Alma ihtimalim olan ürünler aşağıdaki gibidir;

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ekran büyüdükçe çöznürlüğünde büyümesi iyi olur gibi düşünüyordum. Oyun ve grafik dışında çokta önemli bir ayrıntı değil yani.
Günlük işlerde ekran büyüklüğü ve hertz çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum. Oyun ve edit işlerinde neysede tarayıcıda gezmek için 2k almak mantıksız. He dersinki ben çok dizi film izliyorum o zaman bakılabilir 2k.

Günlük işlerde ekran büyüklüğü ve hertz çokta gerekli olduğunu düşünmüyorum. Oyun ve edit işlerinde neysede tarayıcıda gezmek için 2k almak mantıksız. He dersinki ben çok dizi film izliyorum o zaman bakılabilir 2k.
Hertz işine çok takılmıyorum zaten oyun oynamayacağım için ama büyük ekran olsun istedim biraz. Onda da ekran büyük olduğu için 2K zorunluluk mudur bilemedim. Ben rotamı 1080p ürünlere çevireyim o zaman. Teşekkür ederim.

Hertz işine çok takılmıyorum zaten oyun oynamayacağım için ama büyük ekran olsun istedim biraz. Onda da ekran büyük olduğu için 2K zorunluluk mudur bilemedim. Ben rotamı 1080p ürünlere çevireyim o zaman. Teşekkür ederim.
Ben 24" 1080 kullanıyorum ve yakın zamanda 27"e geçme planım var. Sana tavsiyem kesinlikle 1080 almaman yönünde olacak çünkü 24" 1080'de bile PDF dosya metin haber okurken bulanıklık rahatsız edici seviye sınırında oluyor. İdare edebiliyorum yani. Ama 27" 1080 kesinlikle kullanmam.

Selamlar, merakımdan 2k monitör almış bulunuyorum ama boyut olarak 27" tercih ederek Samsung G5 D50 aldım.
Çok teknik bilgim olmaması kaynaklı aşırı detay veremiyorum ama dikkatimi çeken monitörü 60 Hz olarak ayarladığımda çözünürlükte 4k'ya kadar çözünürlük seçeneği sunuyor olması oldu.