25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
FUN60 kullanıyorum, arada space tuşundan küçük elektrik çarpıyor. Neden olabilir? Kablosuz ve kablolu fark etmiyor oluyor. Ayrıca plastik kısmından çarpıyor metal falan yok.

FUN60 kullanıyorum, arada space tuşundan küçük elektrik çarpıyor. Neden olabilir? Kablosuz ve kablolu fark etmiyor oluyor. Ayrıca plastik kısmından çarpıyor metal falan yok.
- Güç Kaynağını Kontrol Et: Klavyenizin bağlı olduğu bilgisayarın veya güç kaynağının düzgün çalıştığını ve topraklama sorunları olmadığını kontrol edin. Eğer bir laptop kullanıyorsanız, şarj cihazının çalışırken toprağı düzgün bir şekilde sağladığından emin olun.

- Klavyeyi Kontrollü Bir Ortamda Deneyin: Klavyenizi başka bir bilgisayarda veya farklı bir prizde deneyin. Eğer orada da aynı sorunu yaşıyorsanız, sorun klavyede olabilir.

- Klavyenin Temizliği: Klavyenizdeki toz veya kir, tuşların altında elektriklenmeye yol açabilir. Klavyenizi temizlemek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Klavyeyi kapatın (veya bilgisayardan çıkarın).
- Tuşların çevresindeki tozları ve kirleri nazikçe temizleyin (yumuşak bir fırça veya hava üfleyici kullanabilirsiniz).

- Kablo Kontrolü: Eğer klavyeniz kablolu ise, kablosunda çatlak veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Hasarlı bir kablo, elektrik çarpmasına neden olabilir.

- Yalıtım ve Malzeme Kontrolü: Klavyenin altındaki yalıtım malzemesini kontrol edin. Herhangi bir aşınma veya zarar görmüş alan olması durumunda, bu durum elektrik çarpmasına neden olabilir. Eğer böyle bir durum varsa, klavyeyi kullanmayı bırakın ve teknik destek alın.

- Uzman Desteği Alın: Eğer yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, klavyenizi bir teknik servise götürmek veya üretici ile iletişime geçmek en iyi çözüm olabilir. Elektrik çarpması ciddi bir sorun olduğundan, profesyonel yardım almak önemlidir.