i5 7500F

Becerikli
Merhaba,

2. el bir 1650 Super alacağım, satıcı bana şunu söyledi: 13 dakika FurMark testinin sonunda kart 100 dereceyi görüp sistem kapanıyormuş. Gigabyte garanti sorgu sayfasından garanti sorgulattım, kartın garantisi 2020 Ocak ayında başlamış. Satıcının dediğine göre kart az kullanılmış ve içinin hiç açılmadığını söyledi. Güvenlik bandrolü yok, kötü gözüktüğü için söktüğünü söyledi.

Tüm bu durumlar normal mi? PG yapıyor satıcı, yorumlarınıza göre PG ile alacağım.

IMG_3847.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bedavaya alırdım. Şaka bir yana, muhtemelen termal macun değişirse sıcaklıklar düzelir ama yine de risk.

"Kötü gözüküyor" diye garanti etiketini sökülmesi de şüpheli.

10 bilginin 9'u yalan 1'i şüpheli. İçi açılmamış diyor etiket yok, az kullanılmış diyor soket aşınmış, kartın rengi sönmüş. Madem sıcaklık çok yüksek niye bakımlarını yaptırmak yerine kartta bir sorun var mışta sıcaklıktan kapanıyor lafının arkasına sığınıyormuş gibi bir hava yaratıyor.

Bence doğru söylediği hiçbir şey yok ve kart ile mining'te yapılmış. Fiyat piyasanın altındaysa PG komisyonunu yakmaya ve bakım maliyeti yapmaya değecek bir kâr varsa ortada alınır ama normal fiyattaysa hiç gerek yok.

Eline yüzüne bulaştırmış adam. Ben olsam almazdım; söylediği her cümlede bir dalavere var mış gibi hissettirdi. Üstüne Param Güvende ile alacaksın, boş ver hocam. Hiç kullanmadığı kart 100 derece oluyor, işe bak.

Yani, PG ile alıyorsan ne kaybedebilirsin ki? Ürünü parçalasan dahi sistem alıcıdan yana. Al geç. Baktın beğenmedin iade edeceksin zaten.

Ekstradan termal değişimi sonrası ısı değerlerinde düzelme olursa da bir problem yok.
2022 civarıydı sanırsam GTX 1660S aldım PG ile satıcı hiç sorun yok deyip böyle fotoğraflar da göndermişti. Elime geldiğinde termal pedleri sağdan soldan fışkırıyordu ve iade talebim onaylanmamıştı. 500 TL’de olsa bu riske girmezdim.

muhtemelen termal macun değişirse sıcaklıklar düzelir ama yine de risk.

"Kötü gözüküyor" diye garanti etiketini sökülmesi de şüpheli.
Bende termal macun değişirse sorun düzelir diye düşünüyorumda etiket işi garip.

Bence doğru söylediği hiçbir şey yok ve kart ile mining'te yapılmış. Fiyat piyasanın altındaysa PG komisyonunu yakmaya ve bakım maliyeti yapmaya değecek bir kâr varsa ortada alınır ama normal fiyattaysa hiç gerek yok.
1650S ile mining yapılıyor muydu?
Fiyat normal piyasa fiyatı 3.300 TL + 200 PG komisyonu.

Yani, PG ile alıyorsan ne kaybedebilirsin ki? Ürünü parçalasan dahi sistem alıcıdan yana. Al geç. Baktın beğenmedin iade edeceksin zaten.

Ekstradan termal değişimi sonrası ısı değerlerinde düzelme olursa da bir problem yok.
En kötü komisyonu yakmış oluyorum ama yorum yapan arkadaşlar beni biraz korkuttu açıkçası.

3.300 çok hocam, neden kendisi bakımı yapıp satmıyor o zaman? Bakım maliyetinden düşürüp 2.3K-2.5K fiyata almanız lazım o da gerçekten sağlamsa.