Taraftarın "çöp" baskısıyla kendi oyuncusunu değersizleştirmesi, kulübün yatırımlarından zarar etmesine ve oyuncuların piyasa değerinin düşmesine neden oluyor. Taraftar baskısı nedeniyle özgüveni biten veya linç edilen oyuncuların performansı, kulübün başarısını ve finansal kaynaklarını doğrudan etkiliyor.
Futbolu şirket yönetir gibi düşünemezsiniz. Hep destek tam destek olayı hangi kulübe girerse o kulüp başarısız olur. Futbolcular üzerinde taraftar baskısını hissetmeli ve buna göre oynamalı. Bu baskıyı kaldıramayan oyuncular zaten büyük takım oyuncusu değildir.

Futbolu şirket yönetir gibi düşünemezsiniz. Hep destek tam destek olayı hangi kulübe girerse o kulüp başarısız olur. Futbolcular üzerinde taraftar baskısını hissetmeli ve buna göre oynamalı. Bu baskıyı kaldıramayan oyuncular zaten büyük takım oyuncusu değildir.
Futbolu şirket gibi yönetmeyen kulüplerin sonu icra kapıları, transfer yasakları ve batış oluyor. Taraftar baskısı ve motivasyon elbette futbolun ruhudur ancak körü körüne, her kötü performansta kendi oyuncunu ıslıklamak baskı kurmak değil, kendi takımının ayağına sıkmaktır; çünkü hiçbir oyuncu kendi taraftarından küfür yerken daha iyi oynamaz.

Futbolu şirket gibi yönetmeyen kulüplerin sonu icra kapıları, transfer yasakları ve batış oluyor.
Bahsettiğiniz kulüpler zengin iş adamları tarafından satın alınan, kâr amacı güden ve taraftarı olmayan kulüpler. Bugün gerçek anlamda taraftarı olan ve başarı elde eden hiçbir kulüp maddi açıdan zor durumlara düşmez. Özellikle Türkiye için konuşuyorum.

Ayrıca bir kulübü şirket gibi görebilmek için bugünden yarını görebiliyor olmanız lazım. Örneğin Fenerbahçe bugün bir maç oynayacak ve bu işin ucunda +20 milyon euro para yatıyor. Bu maçı kimin kazanacağını öngörebiliyor musunuz?

Taraftarı olan büyük kulüpleri şirket gibi yönetmek kulüplerin doğasına aykırıdır.

Taraftar baskısı ve motivasyon elbette futbolun ruhudur ancak körü körüne, her kötü performansta kendi oyuncunu ıslıklamak baskı kurmak değil, kendi takımının ayağına sıkmaktır; çünkü hiçbir oyuncu kendi taraftarından küfür yerken daha iyi oynamaz.
Daha iyi oynayıp oynamaması önemli değil. İnsanların siniri var. Bugün yaşanan kötü bir duruma sinirlenmeniz bunu geri getirmez ama sinirlenirsiniz. Bu da onun gibi. Giydiği formanın hakkını vermeyen, aldığı maaşın hakkını vermeyen her futbolcu taraftardan tepki görmekte haklıdır.

Futbolcu profesyonellik gereği bunları takmayıp kendine odaklanmalı. Futbolun doğası budur.

Twitter zaten dikkate alınmaması gereken, cahillerin dolu olduğu bir platform. Futbolcuya çöp diyen kişilerin hayatta başarısı yok. Bu kadar kendine güveniyorsa çıksın kendisi onun yapabildiğini yapsın.

Neden milyonlar kazanan ve sizi umursamayan furtbolcular hakkında bu kadar kafa yoruyorsunuz:D Hayır yani çok garipsiyorum sizi:D
Neden spor takip ediyoruz ki? Sonuçta umursamıyorlar. Odun gibi yaşayalım hayatı. Hatta neden çalışıyoruz ki? Patron zaten umursamıyor bizi sadece odun gibi oturalım evde.

Son düzenleme:
Neden spor takip ediyoruz ki? Sonuçta umursamıyorlar. Odun gibi yaşayalım hayatı. Hatta neden çalışıyoruz ki? Patron zaten umursamıyor bizi sadece odun gibi oturalım evde.
Hayatımda duyduğum en boş argüman. ben spor izlemeyin mi dedim? Çalışmayın mı dedim gözünüzü seveyim ne alakaya.

Dosya Ekleri

• HG2NJBmWAAEkijB.webp
    HG2NJBmWAAEkijB.webp
    133,4 KB · Görüntüleme: 3