trigger
Uzman
Selam iyi Sosyaller. FX 6300 3.5 GHz, MSI GTX 1050 2 GB OC Edition bir sisteme sahibim. Sistemde aşırı derece bir darboğaz var ve bu FPS'e aşırı şekilde etkiliyor. Misal RAGE MP oynarken FPS'i arttırmak için çözünürlüğü düşürüyorum lakin FPS artıcağına düşüyor. Diyebilirsiniz işlemciye OC yap lakin anakartım desteklemiyor. BIOS ayarlarına OC yapabileceğim bir menü yok. Akabinde uygulama aracıyla işlemcime voltaj vermeden işlemci frekansını arttıracak şekilde OC yapmaya başladım lakin sistemimi temizlediğim zaman CPU güç pininin alt iki pininde siyahlık olduğunu gördüm ve yanık vesaire olacağını tahmin ederek uygulama üzerinden OC yapmayı bıraktım ki düşündüm eğer yanık olsaydı sistemim çalışmazdı, koku da yayardı. Bu darboğaz işini nasıl çözebilirim? Anakartım AM3+ destekliyor ki işlemciyi en fazla FX 8350'ye kadar yükseltebiliyorum 9X serisini de desteklemiyor. Çok bir fark olacağını düşünmediğim için ve güç kaynağımın(350W) yetersiz olacağını tahmin ettiğim için yükseltmek istemiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: