HWiNFO'dan dediğim kısımları paylaşın. ZenTimings verilerini de paylaşın. @ggbye ile beraber ayarlarsınız. Ne Die olduğunu öğrenmeliyiz. Vatan indirimleri M-die mı dağıtıyor, yoksa A-die mı?
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
Anladım, bunu anlamak için PC'yi birleştirmenize de gerek yok aslında. Arka barkod kısmını iletirseniz kontrol sağlayalım. 20-21A ile biterse A-die, 20-21M ile biterse M-die. Netleştirmiş oluruz. Bendeki ilgili kısım dikkatli bakıldığında sonu 20A ile bitiyor:
Anladım, bunu anlamak için PC'yi birleştirmenize de gerek yok aslında. Arka barkod kısmını iletirseniz kontrol sağlayalım. 20-21A ile biterse A-die, 20-21M ile biterse M-die. Netleştirmiş oluruz. Bendeki ilgili kısım dikkatli bakıldığında sonu 20A ile bitiyor:
İyi ne kelime, süpermiş. Adınıza çok sevindim. En kısa sürede @ggbye ile ayarlamanızı tavsiye ederim.
Sonu 20A ile bitiyor bendeki gibi. Eğer 21M ile bitseydi M-die olacaktı. Sizdeki A-die yani. Onun haricinde 10B ile biterse Samsung B-die oluyor. 20A ile biten en iyi Hynix çipi, hayırlı olsun tekrardan.
Evet, vakti gelince ayrı konu açarsanız yardımcı oluruz. XMP/EXPO kısmı önemli değil. Hynix A-die 1.4V 6000 CL28-36-36 olması önemliydi. Fiyatı düşünülünce bedava. @ggbye de böyle bir fırsat yakalasa onun adına iyi olacak. Kendisi treni kaçırdı.
Evet, vakti gelince ayrı konu açarsanız yardımcı oluruz. XMP/EXPO kısmı önemli değil. Hynix A-die 1.4V 6000 CL28-36-36 olması önemliydi. Fiyatı düşünülünce bedava. @ggbye de böyle bir fırsat yakalasa onun adına iyi olacak. Kendisi treni kaçırdı.
Uzmanlık alanım. @TechMad ve @Haluk Albayrak da yardımcı olacaklardır, onlar da 9700X. Hepsinin sistemini beraber ayarladık. AM5 tercih etmeniz güzel olmuş, Intel'de bellek kısmı az sorunlu DDR5'te. Core Ultra başarılı bir tek. AMD'de sorun yaşamazsınız. @MAH0A Senin bellekler de 6000 CL28 1.4V'tı sanırım. XMP model miydi?