Nebi amcadan biraz kopya çekelim Samsung için, nebi amca kızmazsa iyi bize.

Samsung 6400 MT/s denenebilir aslında da ımc 6400'de can çekişiyor, asıl problem orada. 6000 CL30-32 stabil edip yola devam etmek mantıklı.

Nebi akgün'ün dediklerini yaptım mavi ekran verdi clear CMOS yaptım çaresizce :)

Nebi akgün'ün dediklerini yaptım mavi ekran verdi clear CMOS yaptım çaresizce :)
Tam olarak niye mavi ekran verdi, şunları bir dene istersen voltajlar ile beraber, bir de Nitro vereceğin onu uygula BIOS içinden:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Train-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x

1759090945732.webp

DRAM Timings'ten yazacaksın bunları. Bir de Memory Context Restore ve Power Down disable kalsın.

Tam olarak niye mavi ekran verdi, şunları bir dene istersen voltajlar ile beraber, bir de Nitro vereceğin onu uygula BIOS içinden:

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust train-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x

Eki Görüntüle 188760

DRAM Timings'ten yazacaksın bunları. Bir de Memory context restore ve Power down disable kalsın.

Bunu sabah bir deneyeyim gece oldu sağ olun yaptığımda yazarım buraya.

Dediğinizi yaptım PC açıldı ama oyunda nasıl olur bilmiyorum :)
Test etmen gerekli, ZenTimings SS atar mısın, alttan a2-b2 dimm seçiliyor ayrı ayrı at onları, bir de üstten options-system info tarzı bir yerden Nitro kısmı açılıyordu, o sekmenin de SS atarsan daha iyi olur.