Test etmen gerekli, ZenTimings SS atar mısın, alttan A2-B2 DIMM seçiliyor ayrı ayrı at onları, bir de üstten options-System info tarzı bir yerden Nitro kısmı açılıyordu, o sekmenin de SS atarsan daha iyi olur.

Bu arada sadece CL değerleri yapılmışmış bekle :) 4800 de çalışıyor.

GPT'ye sorup biraz daha zorlamak istemedim bir de.

GPT neyine soracaksın ki, bir halttan anladığı pek yok. Sallayıp duruyor son zamanlarda özellikle.

Nitro ayarları vermiştim diye hatırlıyorum onları uygula, bir de DRAM Timings kısmından timingleri yazman gerekli ama Samsung boot eder mi bilmiyorum. Hynix olması lazım bu işler için.

GPT neyine soracaksın ki, bir halttan anladığı pek yok. Sallayıp duruyor son zamanlarda özellikle.

Nitro ayarları vermiştim diye hatırlıyorum onları uygula, bir de DRAM timings kısmından timingleri yazman gerekli ama Samsung boot eder mi bilmiyorum. Hynix olması lazım bu işler için.

Boot etmedi load optimized dedi ya da BIOS'a gir bende girdim XMP geri açtım sizin verdiğiniz ayarlara getirdim bu arada.

Şu anda 36-36-36-96 da 1.35v olarak çalışıyor.

Boot etmedi load optimized dedi ya da BIOS'a gir bende girdim XMP geri açtım sizin verdiğiniz ayarlara getirdim bu arada.

Şu anda 36-36-36-96 da 1.35v olarak çalışıyor.

1.45 vdd 1.4 vddıo 1.4 vddq CL 32 tRCD 34 tRP 34 tras 96 girip dener misin sadece, diğerlerini Auto bırak, Nitro kısmını da yapmayı unutma @pgup45 önce Primary'leri oturtmak lazım.

High voltaj açıp 1.45 vdd ile CL32 dene ve diğer birincil zamanları. İkincil zamanlar sonraki iş.

Samsung ile uğraşacaksın, Hynix gibi oturtmak zor, deneme yanılma ister böyle.

1.45 vdd 1.4 vddıo 1.4 vddq CL 32 tRCD 34 tRP 34 tras 96 girip dener misin sadece, diğerlerini Auto bırak, Nitro kısmını da yapmayı unutma @pgup45 önce Primary'leri oturtmak lazım.

High voltaj açıp 1.45 vdd ile CL32 dene ve diğer birincil zamanları. İkincil zamanlar sonraki iş.

Bu Gigabyte'da Nitro nasıl açılıyor bir örnek videosu var mı ya da ayarın ismi Nitro diye geçmiyor çünkü Gigabyte'ta baktım.

1.45 vdd 1.4 vddıo 1.4 vddq CL 32 tRCD 34 tRP 34 tras 96 bu ayarı kabul etti.

Bu Gigabyte'da Nitro nasıl açılıyor bir örnek videosu var mı ya da ayarın ismi Nitro diye geçmiyor çünkü Gigabyte'ta baktım.

1759321618179.webp

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 189346

ZenTimings SS atar mısın TechPowerUp'tan beta sürümü indirip @pgup45

BIOS içerisinden Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x @pgup45 Nitro.

Beta sürüm SS atarsan iyi olur, Defender kapatman lazım, winring0 blackliste aldığı için programı açarken kernel hatası veriyor.

@pgup45 bu aynı ayarlarda CL30 boot ediyor mu?

ZenTimings SS atar mısın TechPowerUp'tan beta sürümü indirip @pgup45

BIOS içerisinden Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-1 tx-2 Control line-1 RX-tx burst Length-8x/8x @pgup45 Nitro.

Beta sürüm SS atarsan iyi olur, Defender kapatman lazım, winring0 blackliste aldığı için programı açarken kernel hatası veriyor.

@pgup45 bu aynı ayarlarda CL30 boot ediyor mu?

Nitro ayarları da yapıldı CL30 boot etmiyor denedim.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot.webp
    ZenTimings_Screenshot.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 70