- Makaleler
- 1
Anta 777'den geçti 4 saat içinde test bitmiş. Sıfır error. Yeni değerleri gireceğim şimdi.
4 saat sıfır error, güzel BIOS profili kaydetmeyi unutma. Geri dönersek tek tuşla kurtarırsın.Anta 777'den geçti 4 saat içinde test bitmiş. Sıfır error. Yeni değerleri gireceğim şimdi.
4 saat sıfır error, güzel BIOS profili kaydetmeyi unutma. Geri dönersek tek tuşla kurtarırsın.
AIDA64 ekranında işlemci hızı önceki testte 4888 MHz iken, bu test anında çekirdek frekansı 4489 MHz seviyesinde İşlemcinin o anki Boost veya Ring frekansı veya arkada çalışan ufak bir Windows işlemi L3 gecikmesinde bu kadarlık standart bir sapma yapabilir RAM ayarlarıyla doğrudan bir ilgisi yok.2,5 ns düşmüş. L3 cache gecikmesi 0,3 artmış gibi ama. RAM'lerle ilgili değil sanırım ama. İşlemcinin kendi dahili şeysiydi sanıyorum. Sıkıntı olmaz umarım
AIDA64 ekranında işlemci hızı önceki testte 4888 MHz iken, bu test anında çekirdek frekansı 4489 MHz seviyesinde işlemcinin o anki Boost veya ring frekansı veya arkada çalışan ufak bir Windows işlemi L3 gecikmesinde bu kadarlık standart bir sapma yapabilir RAM ayarlarıyla doğrudan bir ilgisi yok.
Kral eline sağlık, yeni değere falan bence gerek yok artık, çipin iliğini kemiğini kuruttuk zaten.Yeni değerler verebilirseniz bittiği gibi onları girip test edeyim
Burada soğutma önemli. Çok sınırda tutarsan GPU yüke girdiğinde sıcak hava RAM'lere gidiyor, soğuyamayınca error verebiliyor. 1.5V'de falan aktif soğutma gerekebilir.Sineğin yağını sıkmak olur diyorsunuz. Benim de hoşuma gitmeye başlamıştı böyle değer girip test yapıp performans artışını görmek.
Hocam bu çip voltaja dayanıyor benim anladığım kadarıyla. Biz 1.4v verip harika sonuçlar aldık ama1.5V'a kadar yolu var yani. XMP açınca zaten 1.5v çıkıyormuş. Aldığım adam 2 sene öyle kullanmış. Boş vakitte hobi olarak uğraşırım ben bununla.![]()
Peerles assasin kule tipi soğutma var. Tam fanın altında kalıyor RAM'ler. Ben bir aldığım adama sorayım aktif soğutma kullanmış mı bu RAM'lere diye. Olmadı kendim bir şeyler ayarlarım.